Lisaks Parima Toiduaine tiitlipälvijale valib Tallinna Teeninduskooli kogunev 17-liikmeline hindamiskomisjon ka tänavuse parima toidu tervisele, parima mittealkohoolse joogi ja parima alkohoolse joogi , kellele omistatakse samuti konkursi kuldmärk. Ühtekokku degusteeritakse 33 toodet.
Tänavuse konkursi hindamiskomisjoni juhib Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer. Komisjon hindab toodete puhul nende maitset, lõhna ja konsistentsi, aga ka tervislikkust, välimust, pakendit, uudsust ja müügiedu.
Hindamiskomisjon koosneb Eesti Peakokkade Ühenduse ning Eesti Kelnerite ja Ettekandjate Liidu esindajatest, õppeasutuste toitumise valdkonna õppejõududest, järelvalveasutuste, kaubandusettevõtete esindajatest ning teistest toiduga kokkupuutuvatest asjatundjatest. Rahva lemmik valitakse sel aastal koostöös Toidutare portaaliga.
Hindamiskomisjoni kuuluvad ka viis ajakirjanikku, kellelt kõrgeima hinnangu saav toode pälvib meedia lemmiku tiitli. Parimad piirkondlike väikeettevõtete tooted, meedia lemmiktoote, kokkade lemmiku,rahva lemmiktoote ning Eesti Parima Toiduaine kuldmärgi võitjad tehakse teatavaks 25. aprillil toimuval Toiduainetööstuse aastakonverentsil.