Autor: Marta Jaakson • 22. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viru keskuse omanik maksab rohkem dividende

Viru keskuses pindu rentiv Viru Väljaku Arenduse AS maksab tänavu omanikele kolm miljonit eurot dividende, mis on viiendiku võrra rohkem kui eelmise aasta eest.

Viru Väljaku Arenduse AS teenis läinud aastal 3,6 miljonit eurot kasumit ja maksis omanikele 2,5 miljonit eurot dividende.

Juhatuse liige Alvar Ild kommenteeris, et kasumi tõi rentnike hea töö. „Nemad on kõige tähtsamad, rentnikud peavad tegema hästi tööd ja olema maksuvõimelised,” ütles Ild.

Ta seletas, et enamasti on rentnikel konkreetsed rendihinnad, ent on ka harvad lepingud, mille alusel maksab üürnik renti lähtuvalt käibest. Üüri hinda järgmisel aastal otseselt ettevõttel tõsta ei ole plaanis. „Nii me ei ela, et võtame kätte ja tõstame, üldjuhul on lepingud pikemad kui üheks aastaks ja seal on kirjas, mis tingimustel üür muutub,” märkis Ild.

Hoolimata sellest, et suuremaid investeeringuid ei planeerita, lubab Ild, et keskus muutub kogu aeg. „Kõik sõltub koostööst Tallinna linnavalitsusega,” ütles ta ja täpsustas, et kui mõni plaan tekkima peaks, sõltub selle realiseerimine Tallinna linnavalitsusest.

Firma 2012. aasta käive oli 5,3 miljonit eurot, mis võrreldes aasta varasemaga kasvas (2011. aastal 4,9 miljonit eurot). Võrreldes 2011. aastaga kasvas ka kasum – 3,3 miljonilt 3,6 miljonile eurole. Tänavu plaanib Viru Väljaku Arenduse AS maksta dividendideks 3 miljonit eurot.

Viru Väljaku Arenduse AS kuulub 50% Parmalo Invest OÜ-le ja 50% ASile E.L.L. Kinnisvara. Parmalo jaguneb omakorda Viru Hotelli omaniku Pontos OY ja Indrek Toome ning Alvar Ildi vahel, Pontos OY-le kuulub seejuures 75%, ülejäänu jaguneb Toome ja Ildi vahel võrdselt. E.L.L. Kinnisvara suuromanikud on AS Riverito kaudu Toomas Annus (65,3%) ja Tõnu Toomik (12,6%).

Viru Väljaku Arenduse AS tegeleb ettevõttele kuuluvate Viru keskuse pindade väljaüürimise ja haldamisega. Pindade juhtimis- ja haldusteenust ostetakse jätkuvalt sisse ASilt Viru Keskus, mis kuulub 51,4% osalusega Viru Väljaku Arenduse ASile ja 44,9% osalusega ASile Viru Center.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700