Autor: Maarit Eerme • 23. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viru Keskus tühjendati õppusel 10 minutiga

Täna kell 9.17 algas Tallinnas Viru Keskuses kriisiõppus, mille käigus evakueeriti keskuses ja bussiterminalis viibinud inimesed.

Viru Keskuse juhatuse liikme Ants Vasara sõnul võis ühtekokku 22 minutit kestnud õppuse õnnestunuks lugeda. "Keskusest suudeti inimesed välja suunata kümne minutiga. Seejärel kontrolliti maja üle ning kuulutati ohuolukord lõppenuks," kirjeldas ta koos Põhja-Eesti päästekeskusega korraldatud õppust.

"Ohuolukorra simulatsioon on ainus viis veenduda, et keskuse ja bussiterminali teenindajad on võimalikeks kriisiolukordadeks parimal viisil valmistunud. Mida kiiremini ja efektiivsemalt suudavad töötajad külastajaid abistada, seda kindlamalt suudame reaalse ohu korral korvamatud kahjud ära hoida," lisas Vasar.

Viru Keskuse teatel korraldavad nad töötajaile vähemalt kord aastas kriisiolukorras tegutsemise koolitusi ja õppusi, kus pööratakse erilist tähelepanu külastajate ohutule ja sujuvale evakueerimisele. Eesmärk on harjutada ja tagada kriisiolukordadeks koostatud tegevuskavade sujuv toimimine.

Tallinna südalinnas asuvas Viru Keskuses on üle saja kaupluse ja teeninduskoha.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070