Autor: Indrek Kald • 26. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Anti Kuiv lahkub IT-kaupade hulgifirma juhi ametist

Esmalt seitse aastat IT-kaupade hulgimüügifirma ALSO Eesti AS juhina töötanud ja seejärel mitu aastat ettevõtte Balti regiooni eest vastutanud Anti Kuiv lahkub täna ametist.

IT-kaupade hulgimüügiäris oli Kuiv kokku kümme aastat. "Meeldis kõige rohkem aga see, et hulgimüüjana saab selgeks nii laia spektri IT-sektorist – meie klientideks on nii suured jaeketid kui ka väga spetsialiseerunud IT-süsteemide ehitajad, veel lisaks IT-teenuste pakkujad, telekomid ja e-poed. Kõigi nende äride toimimise aluspõhimõtted on mulle nüüd arusaadavad," rääkis ta.

Vahepeal vastutas Kuiv ka Soome firma eest. "Elasin mõnda aega Soomes – see oli aeg, kus minu otseses vastutusalas töötas kokku umbes 500 inimest ja äri käive oli umbes 700 miljonit aastas," sõnas ta.

Hulgimüük on tema sõnul lihtne äri. "Meie puhul teeb asja keerukamaks toodete olemus ja tehnoloogiate kiire areng," märkis ta. "Viimasel ajal, kui minu meeskonnaks olid meie ettevõtete tegevjuhid, pidasime mitmel korral maha sisukaid ajurünnakuid uute suundade teemal, et otsida hulgimüüja ärimudeli muutmise võimalusi," rääkis Kuiv.

Tema tööandjal ALSO-Actebis Grupil on lepingud kõigi suurte tegijatega nagu HP, IBM, Samsung, Cisco, Lenovo jt. "Ambitsioonid on ju kõigil väga suured, lisaks veel konkurents jne. Samas saab lähemalt näha, kuidas populaarsed tooted valmivad, kuidas sünnivad turustusplaanid," meenutas ta senist tööd.

Kuiva sõnul pole tema asemele ettevõttes kedagi määratud ja iga riigi tegevjuht võtab osa tema rollist esialgu enda kanda.

Tulevikuplaanid tal veel selged pole. "Püüan ära otsustada, kas jään Eestisse ja alustan ettevõtjana või jätkan rahvusvahelist karjääri palgatöölisena. Tahaks ikka mitu-mitu nädalat enne puhata ja selge peaga veidi mõelda," märkis Kuiv.

Viimasel ajal on ta uurinud IT-valdkonna idufirmade maailma. "Tundub, et seal oleks minu teadmistega võimalik midagi ära teha ja mul ongi üks konkreetne alustav firma, millega hakkan hobi korras tegutsema," lisas Kuiv.

Anti Kuiv on lõpetanud EBSi rahvusvahelise ärijuhtimise alal ning saanud Tallinna Tehnikaülikoolist magistrikraadi. 1996–99 oli ta ASi TeleMedia Eesti müügidirektor, 1999-2002 ASi Viru Keemia Grupp arendusjuht ja 2002–03 Eesti Tehnoloogiaagentuuri direktor. 2003 sai Kuiv GNT Eesti juhiks.

GNT järeltulija ALSO Actebis Group on Euroopa suuruselt kolmas IT, telekommunikatsiooni ja tarbeelektroonika müügi ja logistika ettevõte.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700