Autor: Kadri Põlendik • 22. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Orav: palju on jäänud tegemata

Kalevi ja Felixi ühendamise tulemusel ametist lahkuv Põltsamaa Felixi juht Anti Orav tunnistas, et läheb rahuliku südamega, kuid tõdes, et paljud ideed on jäänud ellu viimata.

„Mul on nii palju ideid, mul on nii palju jäänud tegemata,“ ütles Orav naerdes. „Kuid nagu ma olen öelnud, ma teen kõik, et see muudatus saaks tehtud piisavalt valutult inimeste jaoks, kes siin töötavad, et ettevõte saaks kenasti edasi areneda veelgi paremini, kui ta seda minu ajal tegi,“ kõneles ta ning lisas, et lõplikud otsused ja plaanid jäävad kindlasti uue juhi Kaido Kaare teha.

Orava sõnul on kõikide muudatuste taga omaniku otsus ning Põltsamaa Felixi ega Kalevi tegevusele või juhtimisele Norra kontsernil Orkla midagi ette heita ei ole.

„Kui vaatame, mida Orkla on viimase 12 kuu jooksul teinud, siis see on üsna loogiline jätk. Sarnane ettevõtete juhtimise kokkuviimine on toimunud juba Venemaal 2 aastat tagasi, sel aastal Norras, Taanis, Soomes ja Rootsis, nii et see on selline üleüldine omaniku uue nägemuse elluviimine,“ rääkis Orav. Info juhtimise liitmisest jõudis eestlasteni aga üsna hilja – alles eelmisel nädalal, kuid Orav märkis, et omaniku tegevuse taustal oldi siin juba aru saadud, et midagi ilmselt muutub ka Eestis.

„See on nii-öelda kahe plussi liitmine ja ma usun, et Kaidol ei ole vaja teha mingeid kannapöördeid, vaid ta saab ehitada tuleviku sellele, mis siin juba töötab ning lisada uusi ideid,“ märkis Orav.

Juhivalik oli samuti omaniku otsus ning Orava hinnangul loogiline, sest tema on Felixis töötanud 18 aastat, sellest poole juhina, kuid Kaare liitus Kaleviga hiljuti, 2010. aastal ning on selle ajaga teinud Orava meelest väga edukalt oma tööd.

Ta märkis, et sisult erinevate ettevõtete juhtimine ei ole kindlasti kõige lihtsam juhtimisülesanne, kuid avaldas lootust, et Kaare saab sellega hästi hakkama.

Oma edasisi plaane Orav täpselt veel paika ei ole pannud.

„See on hea küsimus: mida suvel teha? Puhata, loomulikult! Mul ei ole ju kunagi olnud võimalik jääda 1. juunist puhkusele. Kõigepealt on plaanis korralikult hinge tõmmata ja siis mõelda, mida edasi teha,“ rääkis Orav. Ühtegi konkreetset pakkumist talle veel tehtud ei ole, kuid käed rüpes istuma ta jääda ei kavatse.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700