Autor: Maarit Eerme • 23. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aprillis pidasid MTA töötajad kinni ligi 2,5 miljonit sigaretti

Aprillis viisid maksu- ja tolliameti tollikontrolli üksused Eesti piiridel läbi 2080 kontrolli, millest 834 olid tulemuslikud.

Erinevaid tubaka- ja alkoholikäitlejaid kontrolliti kokku 59 korral, rikkumisi leiti 23 juhul. Aprillis peeti kinni 2 468 790 sigaretti ja 233,7 liitrit kütust. Alkoholi peeti kinni absoluutarvestuses 605,2 liitrit.

Kontrolliti 13 kütusekäitlejat (sh tanklad).

Keeldude ja piirangutega seotud juhtumeid oli 177. Intellektuaalset omandit rikkuvat kaupa avastati 540 ühikut.

Mõned juhtumid:

Narva maantee piiripunkti tollitöötajad avastasid 2. aprillil liinibussi kontrollil 16 200 Venemaa maksumärkidega sigaretti. Sigaretid leiti juhi istme taga asuvast peidikust.

Järgmisel päeval leidsid Põhja liikuvkontrollitalituse ametnikud Tallinnas asuvast ühe inimese eramust ja sõidukitest ca 100 liitrit piirituselõhnalist vedelikku ja 2380 Valgevene maksumärkidega sigaretti.

11. aprillil jättis Moskvast saabunud reisija Tallinna lennujaamas deklareerimata kaasas olnud sularaha summas 11 735 eurot. Iga Euroopa Liitu sisenev või lahkuv reisija, kellel on kaasas 10 000 euro väärtuses või rohkem sularaha, peab tollile esitama sellekohase deklaratsiooni.

Päev hiljem avastasid Luhamaa piiripunkti tollitöötajad Venemaalt Eestisse sisenenud sõiduauto kontrollimisel pagasiruumist kütuseveoks ümberehitatud gaasiballooni 150 liitri bensiiniga.

Narva maantee piiripunkti tollitöötajad leidsid 21. aprillil sõidukisse ehitatud peidikust 49 180 deklareerimata sigaretti.

24. aprillil avastasid Põhja liikuvkontrollitalituse ametnikud Maardust ca 62 liitrit alkoholilõhnalist vedelikku, 80 liitrit meskit ja puskariaparaadi.

Narva maantee piiripunkti tollitöötajad leidsid 29. aprillil veoki kabiinist 20 600 Venemaa maksumärkidega sigaretti. Veel avastati kabiini alumistest panipaikadest 33 liitrit deklareerimata diislikütust ja 11 liitrit deklareerimata bensiini.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700