Autor: Raivo Sormunen • 29. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Briti analüütik: Sportlandi kasumlikkus peaks tõusma

Oriel Securities analüütik Jonathan Pritchard märkis tänast Sports Direct Internationali tehingut kommenteerides, et Sportlandi kasumlikkus peaks pärast ühinemist paranema.

„Kuni praeguseni pole Sports Directil selles Ida piirkonnas ettevõtet, kuid Sportland International Group müüb juba Tiberlandi ja Nike`i tooteid ja side Sports Directi ostuosakonnaga peaks tõstma kasumlikkust,“ märkis analüütik. Lisaks jaekauplustele näeb Pritchard liitumisel kasu ka Nike`i kaubamärgi hulgimüügil.

Analüütiku sõnul küll tehingu hinda ei avalikustatud, kuid kuna see jäeti börsiteates mainimata, võib see olla väike.

Pritchard näeb, et Sports Directi ost näib mõistlik viis kolme geograafiliselt lähedase, kuid väga erineva riigi tundmaõppimiseks.

Lisaks 60% osalusele Sportlandis ostis Sports Direct International täna 10,5 miljoni euro eest ära 51% osaluse Austria spordikaupade keti Sports Eybl & Sports Experts AG aktsiatest ning tegi kahjumlikku müügiketti veel 30 miljoni eurose rahasüsti.  Ülevõetava keti aastakäive oli 323 miljonit eurot (ehk viis korda Sportlandist suurem), kuid samas lõpetas ta eelmisel aasta umbes 20 miljoni eurose kahjumiga (Sportland raporteeris aasta alguses, et on jõudnud kasumisse).

Oriel Securites usub, et kuna Suurbritannia turg (Sports Directi põhiturg) areneb hästi ja laienetakse edukalt ja soodsalt ka välisturgudel, tuleb soodsaid ostutehingud ka tulevikus. Aktsiamaaklerfirma tõstis seetõttu täna aktsia hinnasihi 510 pennilt 550 pennini.

Sports Direct Internationali aktsia liigub täna Londoni börsil negatiivse meelestatuse taustal 510,5 pennil ehk 1,5% miinuses.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700