Autor: Maarit Eerme • 29. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sports Direct omandas enamusosaluse Sportlandis

Suurbritannia juhtiv spordikaupade müüja Sports Direct  teatas täna kokkuleppe sõlmimisest 60% enamusosaluse omandamiseks Sportland International Groupis.

Sportland International Groupi kaasasutaja Are Altraja ütleb, et Sportland on juhtiv spordikaupade jaemüüja ja maailma spordibrändide turundaja ning on ennast positsioneerinud nn "premium-klassi" jaeketiks.

Sportlandi kauplused asuvad Baltimaade suurtes kaubanduskeskustes ja omab häid suhteid juhtivate kaubamärkidega. "Sports Directi kogemuse ja finantstoega saame oma tootevalikut edasi laiendada, tuua sisse rohkem innovatsiooni ning tugevdada oma positsiooni Baltikumis," kinnitab Altraja.

“See strateegiline investeering kiirelt kasvavas Balti regioonis tähistab meie varasemalt välja kuulutatud Euroopa laienemisplaanide jätku," kommenteeris Sports Direct Internationali tegevjuht Dave Forsey. Lisades, et neil on hea meel koos töötada tugevate kohalike parneritega ning usume nende võimekusse kasvatada äri selles regioonis.

Tehing jõustub pärast kinnituse saamist kohalikelt konkurentsiametitelt.

Sports Direct avaldab auditeerimata majandustulemused 18. juulil 2013.

Sportland International Group opereerib Sportlandi, Sportland Outleti, Timberlandi, O’Neilli, Nike ja Nike Outleti kauplustekette Eestis, Lätis ja Leedus.

2012. aastal oli Sportland International Groupi müügitulu 61,6 miljonit eurot, grupile kuulus 80 poodi netomüügipinnaga 39 000 ruutmeetrit.

1995. aastal hulgikaubandusärist alguse saanud Sportland International Group on kasvanud Baltikumi juhtivaks spordi- ja vabaajakaupade müüjaks ning turustajaks. Sportland International Groupi kuulub ka AS Jalajälg, mis on Nike toodete ametlik maaletooja Baltikumis.

2012. aastal oli ettevõtte käive 61 miljonit eurot ja jõudes peale 2005. aastat taas kasumisse.

Sports Direct on nii müügitulu kui ka kasumi poolest Suurbritannia juhtiv spordikaupade müüja, grupile kuulub ligi 400 poodi kogu Suurbritannias.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757