Autor: Alyona Stadnik • 11. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Altraja Nike'i ostmisest: pole vaja rohkem selgitada

Sportlandi rajaja Are Altraja ei soovinud kommenteerida, miks nad otsustasid äripartneriga osta tagasi kaubamärgi Nike maaletooja ASi Jalajälg.

Altraja ja Kalle müüsid tänavu kevadel enamuse Sportlandist Suurbritannia juhtivale spordikaupade müüjale SportsDirect. Täna sõlmisid osapooled müügilepingu, millega  SportsDirect müüb Anti Kalle ja Are Altraja valdusettevõttele H&F Sports 100% AS Jalajälg aktsiatest.

Järgneb telefoniintervjuu Are Altrajaga:

Pressiteade jääb segaseks, mida te oma äripartneriga ära ostsite ja mida SportsDirect teile müüs?

Kahjuks ei saa midagi pressiteatele lisada, kuna SportsDirect on börsifirma.

Te just müüsite kevadel SportsDirectile kogu kupatuse ära ja nüüd ostate mingi osa nendelt tagasi. Mida see tähendab?

Täpselt nii ongi.

Müüsite kogu kupatuse maha ja nüüd otsustasite Nike’i edasimüügiga tegeleva ettevõtte tagasi osta?Nii nagu seal kirjas on, nii on. Ma arvan küll nii, nii on seal must-valgelt kirjas. Ei saa midagi rohkem kommenteerida.

Miks selline tehing toimus? Miks ostate tagasi?No vot…elus toimuvad paljud asjad niimoodi, et ei saa…ja ei ole vaja rohkem selgitada. Ettevõtlus on ettevõtlus.

Oli teil selline tingimus varem kokkulepitud?

Ei saa kommenteerida kahjuks.

Millal saate kommenteerida? Kas siis kui konkurentsiamet on selle heaks kiitnud?Ei oska öelda, pigem mitte. Ajame rahulikult oma kaubandust edasi….kõik tegemised jätkuvad. Tehing saab teoks peale konkurentsiameti käest vastava loa saamist.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700