Autor: Rainer Saad • 9. juuli 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohvihinnale prognoositakse jätkuvat langust

Maailma suurima kohvitootja Brasiilia valuuta nelja aasta nõrgim tase on kiirendanud Brasiilia kohvieksporti. See surub jätkuvalt kohvi hinda maailmaturul alla, kirjutas Bloomberg.

Brasiilia kaubandusministeeriumi sõnul kasvas poole aastaga kohvieksport mullusega võrreldes 20 protsenti 803 000 tonnini. Brasiilia valuuta reaal langes teises kvartalis 9,4 protsenti. Kuna globaalne tootmine ületab juba neljandat aastat nõudlust, siis prognoositakse kohvi hinnale jätkuvat langust.

Bloombergi küsitletud 18 analüütiku keskmine prognoos 31. detsembriks on 11protsendiline hinnalangus 1,08 dollarini ühe naela (0,45 kg) kohta. „Nõrgem reaal aitab kindlasti eksporti ja see muudab Brasiilia palju agressiivsemaks müüjaks,“ ütles Brasiilia kauplemisfirma Wolthers & Associates kaupleja Rasmus Wolthers. „Brasiilias on palju kohvi, kuid pole piisavalt kohti, kus seda hoida. Tootjad peavad seega müüma. Ootan veelgi agressiivsemaid müügipakkumisi.“

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700