Autor: Janno Riispapp • 31. juuli 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülemiste Keskus laenas SEBst 85 mln eurot

Ülemiste Keskus sõlmis SEB Pangaga viie aasta pikkuse finantseerimislepingu 84,5 miljonile eurole. Kolmandik summast kulub keskuse laienduse rahastamiseks.

Keskuse tegevdirektor Guido Pärnits ütles, et eelmine laen võeti ühelt Saksa pangalt, kes üleeuroopalise finantskriisi järel Balti turgudelt kõik oma laenud tagasi kutsus. "Küsisime mitme panga käest, aga SEB tegi kõige parema pakkumise," sõnas ta.

SEB juhatuse esimees Riho Unt lausus, et Ülemiste Keskuse projekti finantseering on SEB suurim Eestist tehtud ärikinnisvara finantseerimistehing ja üks suuremaid sedalaadi tehinguid Eestis üldse. "Usume, et keskuse laiendamine on mõistlik otsus, mis avardab rentnike kui ka külastajate valikuid," kinnitas ta.

Pärnitsa sõnul on uuest keskusest välja üüritud juba 85%. "Üldiselt öeldakse, et arenenud turul on 5% vakantsus hea, et kaubanduskeskusesse uusi tulijaid mahutada. Kui saad 100% täis, pole võimalik huvitavale rentnikule kohta anda," ütles ta.

Keskus saab 25 000ruutmeetrise uue osa, peasissepääsu ja kolmekorruselise parkimismaja. Töö valmib 2014. aasta oktoobris.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700