Autor: Maarit Eerme • 9. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna pandi nurgakivi Ülemiste keskuse uuele osale

Ülemiste keskuse uuele osale pandi nurgakivi
Foto: Andras Kralla
Täna pandi pidulikult Ülemiste keskuse 2. ehitusjärgule nurgakivi. Peale 2. järgu valmimist 2014. aasta oktoobris saab seal olema 92 000 m² üldpinda ning uue järgu investeeringu kogumaksumuseks kujuneb ca 40 miljonit eurot.

Uuenduse käigus on keskusel 59 000 m² renditavat pinda, 210 kauplust, 1350 parkimiskohta autodele, 450-kohaline 3-korruseline parkimishoone, 800m² suurune laste mänguala.  

“Ülemiste keskus on oktoobris valmiva 2. järguga saamas Tallinna ja Eesti olulisima transpordisõlme läheduses paiknevaks suurimaks kaubanduskeskuseks,” ütles Ülemiste keskuse tegevdirektor Guido Pärnits.  Tema sõnul on kogu Ülemiste piirkond lähematel aastakümnetel üks kiiremini arenevaid Tallinna piirkondi, n-ö uus tõmbekeskus. "Hea on tõdeda, et juba pikka aega planeeritud Ülemiste keskuse laiendus on tänaseks täies hoos ja plaanipäraselt valmib käesoleva aasta oktoobris,” lisas Pärnits.

Ülemiste keskuse 2. etapi on kavandanud Norra arhitekt Einar Aakeroy (AMB Arkitekter AS). Eestist osales projekteerimistöödes EA Reng. 2. ehitusjärk hõlmab endas 25 000 m² uut osa koos uue peasissepääsuga ja 450-kohalise 3-korruselise parkimismaja rajamist. Lisaks rajatakse lastele 800m² suurune mänguala. Samuti saab kogu senine, olemasolev keskus uue, kaasaegse ilme. Jätkuvad enamus praegusi rendilepinguid, kuid lisaks on rendilepingud sõlmitud ka uute rentnikega: Camp David, Desigual, H&M, Lido, Mohito, Next, Rademar, Reserved, Sinsay, Terranova, The Pier, Tommy Hilfiger, United Colours of Benetton jt. Praeguseks on rendilepinguga kaetud 95% uue ehitusjärgu pindadest.

Ülemiste keskus (avatud 2004. a.) on perekeskus, mis pakub oma kaupu ja teenuseid enam kui 150 erinevale kauplusele ja teeninduskohale. Ülemiste keskuse omanik ja arendaja on Linstow International (Norra), mis haldab ja arendab ärikinnisvara Baltimaades (sh 6 kaubanduskeskust Lätis), Norras, Portugalis, Rootsis ja Venemaal. Eestis kuuluvad Linstow’le lisaks Ülemiste keskusele Radisson Blu Hotell Olümpia ja Park Inn Central Tallinn. Linstow kuulub Norra börsil noteeritud investeerimisfirmale Awilhelmsen AS.

 

Foto: Andras Kralla
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757