Laomaailma tegevjuht Tarmo Tuisk ja Willenbrock Balticu müügijuht Marek Ploom toovad välja viis põhjust, mis rikuvad kahveltõstukeid.
Tuisu sõnul kuluvad kahveltõstukid kiiremini, kui neid kasutatakse auto peale kauba laadimiseks. Lihtsalt laos kauba tõstmiseks on nende kulumistase madalam. „Tõstukite eluiga sõltub ennekõike sellest, et kas seda on kasutatud sihtotstarbeliselt ja nõuetekohaselt ning kas ja kuidas on teda hooldatud,“ kommenteeris Tuisk.
Ploom kommenteerib lisaks, et üldiselt on kahveltõstukite eluiga viis aastat
Kahveltõstukite eluea lühiduse peamiseks probleemiks on Tuisu sõnul see, et sellega ei sõideta kaubaalusele lõpuni alla, kaup võetakse kahvlitele pooles ulatuses või tõstetakse päris kahvlite otstega. Ploom lisab, et põhiline probleem ongi selles, et kaup on valesti paigutatud ehk koorma kese on ühele poole kallutatud. „Kahveltõstukite eluea vähenemise põhjuseks on veel laopõrandate kehv olukord ja liiga raske kauba tõstmine,“ rääkis Ploom.
„Tulemuseks on see, et tõstehark on kõver ja käru ei lase juhtratastel poolset otsa enam lõpuni alla ning kahvelkäru ei mahu enam kaubaalusele alla,“ tõi Tuisk näite, mis juhtub, kui kahveltõstukit valesti kasutada.
Tuisk paneb kahveltõstuki kasutajate hingele, et ei tasu koonerdada rullikute vahetamisel, sest kui vahetatakse ära ainult need rullikud, mis on päris katki ja jäetakse vahetamata vanad ja liiga kulunud rullikud, siis jääb käru vasakule või paremale viltu ning see hakkab tegema liiga erinevatele võllidele ja rullikud kuluvad koonusesse.
Mõlemad mehed soovitavad hooldada kahveltõstukeid vastavalt hooldushälbele ja määrida kõiki liikuvaid osasid määrdeainega.
Viimase aja trendide osas tõi Ploom välja topelt aluste laadijad ehk millega saab vajadusel laadida kaks alust korraga. Tuisk tõi uuendusena välja plastikust kahvelkärud.
Seotud lood
Selveri pagarilettide küpsetusjuhi Irina Kaganskaja sõnul on viimastel aastatel pagaritoodete müük märkimisväärselt kasvanud. Eriti menukaks on osutunud käsitsi valmistatud ciabatta'd ja focaccia'd oliividega.