Autor: Ken Rohelaan • 25. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaubanduskeskustel huvilised Tiimari asemele järjekorras

Mitmed Eesti kaubanduskeskused, kus asuvad Tiimari kauplused, leiaksid vajaduse korral uue üürilise, sest mitmes kohas on huvilised järjekorras.

"Järjekord on kogu aeg olemas," ütles Viru Keskuse juht Ants Vasar. "Küsimus on selles, keda valida, kes sinna paremini sobib ja kes on võimeline kõige kiiremini liigutama," lisas ta.

Vasar on Tiimari võimaliku pankrotistumisega kursis, kuid ei kavatse sellepärast veel hakata kiirustama. Kuna pankroti menetlemise protsess kestab kaua, siis jääks Viru Keskusel vajaduse korral piisavalt aega reageerimiseks. Vasara sõnul asub Tiimari hetkel väga heas asukohas, kuid järjekorrast hoolimata ollakse nõus ka soodsamate tingimuste arutamiseks. "Kui nad selle jutuga tulevad, siis ma usun küll, et midagi nuputab välja," sõnas Vasar.

Tartu Eedeni Keskuse juhatuse liige Kaire Krevald loodab, et Tiimari kauplused suudavad Eestis tegevust jätkata. "Kui rääkida Eedeni keskuses asuvast Tiimari kauplusest, siis kauplusel on väga hea asukoht ja üks enam nõutud äripinna suurusklasse," ütles ta.

"Kindlasti leiame vabanenud pinnale uue ja klientide poolt ka oodatud kaupluse või äriettevõtte," selgitas Krevald, kelle sõnul on Eedenis üldiselt väga stabiilse ja pikaajalise tegevusega ärid. Samas tõdes Eedeni juht, et ka neil on sahtlis ootelist.

Ülemiste keskust juhtiv Guido Pärnits tunnistab, et nendel pole Tiimariga varem probleeme tekkinud, sealhulgas näiteks lepingu täitmisega. "Tiimarile asendaja leidmine ei ole kõige keerulisem," tunnistas ta. "Samas kvaliteetse rentniku leidmine, temaga läbirääkimiste pidamine ja rentniku enda kaupluse avamiseks valmistumise periood on ikka umbes 6-9 kuud."

Soovi korral saaks Ülemiste keskus sõlmida Tiimariga ajutise kokkuleppe, kuid Pärnitsa sõnul peaks erandi puhul olema keskuse jaoks oluline põhjus. "Keskuses on siiski teatud keskmine renditase ja sellest me kindlasti pikaajaliselt alla ei lähe," nentis ta.

Viimsi Kaubanduskeskust esindava ABC Grupi juhatuse esimehe Jüri Vipsi sõnul ei kaasne Tiimari Soome kontori pankrotiga edukate tütarfirmade pankrotistumist.

Tartu Kaubamaja keskuse tegevjuht Marju Jeedas vastas küsimusele, kas nad suudaksid Tiimari lahkumise korral leida kohe kellegi asemele ja kui pikad on kaubanduspindade üürimiseks järjekorrad, et nemad pakuvad Tartu kesklinnas kõrgelt hinnatud üüripindu ja käesoleval hetkel on kõik kaubanduspinnad välja üüritud.

Rocca al Mare, Kristiine ja Magistrali keskusi haldava Cityconi kõneisik Katri Kivisäk ei soovinud Tiimariga seotud asjaolusid kommenteerida.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757