Autor: Indrek Kald • 30. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Prisma soovib toidule madalamat käibemaksu

Prisma Peremarket juhib sel nädalal kampaania korras tähelepanu kõrgele toidukauba käibemaksule Eestis.

"Leiame, et Eesti ühiskonnas võiks siiski toimuda põhjalikum arutelu selle üle, kas käibemaks toidukaubale peab olema kõrgem kui teistes Euroopa Liidu riikides, arvestades, et siinne ostujõud jääb veel Euroopa keskmisele oluliselt alla," ütles Prisma Peremarketi juht Janne Lihavainen.

Kui Eestis kehtib kõikidele toodetele ühtne käibemaksumäär, siis paljudes riikides on see toidukaubale madalam. Näiteks on antud maks toidukaubale Saksamaal ja Prantsusmaal 7%, Soomes 14%, Hollandis 6% ja Suurbritannias aga 0%. Samas jääb Eesti elanike elatustase oluliselt alla Euroopa keskmisele.

Kui Euroopa elanik kulutab toiduainete ostmiseks keskmiselt vaid 15% oma palgast, siis eestlane viiendiku, seisab Prisma pressiteates.

Näitamaks käibemaksu suurt osakaalu toote hinnast, muudab Prisma sel nädalal kõikide puu- ja juurviljade hinnad oma püsiklientidele käibemaksu võrra soodsamaks.

Prisma on Põhjamaade juurtega SOK-le kuuluv kaubanduskett, mis tegutseb Soome, Eesti, Läti, Leedu ja Venemaa turgudel. Eestis aastal 2000 tegevust alustanud Prisma Peremarket annab siin tööd enam kui 1200 inimesele. Ettevõttel on Eestis üheksa kauplust ja üks restoranimaailm.

Eestis asuvad SOK tütarettevõtted AS Prisma Peremarket ja AS Sokotel, mis tegutseb Sokos Hotel Viru kaubamärgi all.

Koos Soome tarbijateühistutega moodustab SOK S-Grupi. Rahvusvahelise S-Grupi tegevusvaldkondadeks on toidukaubandus, bensiini- ja teenindusjaamad, kaubamajad, hotellindus, autode ja autokaupade müük ning aiandus- ja põllumajandustooted. Tuntumatest brändidest kuuluvad S-Grupile Prisma, Sokos Hotel, S-Market, Alepa, Sale, ABC!, Sokos ja Agrimarket.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757