Autor: Marta Jaakson • 9. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kui palk ei rahulda, hakka ettevõtjaks

Palk saab tõusta vaid siis, kui tulud kasvavad. Ja kui palganumber töötajale ei sobi, tuleb ise ettevõtjaks hakata, soovitas LPP Retail Estonia juht Hendrik I. Pass. 

Äripäeva Kaubanduse Aastakongressil esinenud Pass rõhutas, et palka saab tõsta siis ja ainult siis, kui tulud suurenevad. „Ettevõtja peab tulu teenima, et oma investeeringuid garanteerida. See tuleb inimesele selgeks teha. Kui meie pakutud palk ei rahulda, siis tuleb ise ettevõtjaks hakata,“ ütles ta.

Tänases ühiskonnas hakkab vaikselt kaduma põlvkond, kes mõtleb, et kõik on garanteeritud ning tööandja peab valmis olema selleks, et töötaja töötab vaid 18 kuud, rääkis Pass.

Kaubanduses ta suuri muutusi tulemas ei näe, ent peab tarbijat targemaks ning temalt ostuotsuse väljameelitamist parajaks väljakutseks. Ainus võimalus ellu jääda on tema sõnul piisavalt lai kaubavalik, mis sunnib klienti veetma rohkem aega kauplustes.

Hendrik Pass juhib LPP Retail Estoniat, mis esindab Eestis rõivaste kaubamärke Reserved, Cropptown ja House. Varasemalt on ta neli aastat juhtinud ka LPP Retaili tegevust Rumeenias.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700