15. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jahutootja Tartu Mill uurimise all

Maksuamet ja prokuratuur korraldasid täna Baltikumi suurima jahutootja AS Tartu Milli ruumides läbiotsimise, algatatud on kriminaalmenetlus.

"Nii palju saan öelda, et maksuamet seda asja uurib, algatatud on kriminaalmenetlus," sõnas maksu- ja tolliameti peadirektori asetäitja Egon Veermäe.

"Kriminaalasi on algatatud selleks, et kontrollida, kas Tartu Milli maksudeklaratsioonides kajastatud andmed on õiged või mitte," ütles Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina. Mis perioodi deklaratsioone uuritakse, ta ei täpsustanud. Praeguse seisuga ei ole Kostina sõnul Tartu Milli juhatuse ega nõukogu liikmetest kellelegi kahtlustust esitatud.

Läbiotsimise Tartu Millis avalikustas täna Postimees.

Mullu augustis kirjutas Äripäev, et riigiprokuratuur süüdistab Tartu Milli kartellikokkuleppe sõlmimises.

Tartu Mill võitis 2011. aasta majandusnäitajate alusel koostatud Äripäeva toiduainetööstuste TOPi. Mulluste tulemuste põhjal langes ta esimeselt 23. kohale.

Tartu Mill kasvatas mullu käivet veerandi võrra ja teenis 140 miljoni eurose käibe juures 3,7 miljonit eurot kasumit. Käibest üle kolmandiku andis jahu ja tangainete hulgimüük, veerandi kaupade vahendamine ja veerandi ka loomasööda ning teravilja müük. Mullu töötas ettevõttes keskmiselt 249 inimest.

Tartu Milli aktsionärid on läbi Tiigi Keskuse Uuno Lausing ja Romet Puhk, 50% Tartu Millist kuulub Saksamaa jahutootjale Saalemühle Alsleben GMBH.

Lausing oli tänavuses Äripäeva rikaste edetabelis 80. kohal, tema vara väärtuseks hindasime 28,3 miljonit eurot. Romet Puhk oli edetabelis 83. kohal 26,3 miljoni euroga.

 

Autor: Piret Reiljan, Rivo Sarapik

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757