Autor: Maarit Eerme • 1. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toiduliit saab 20. aastaseks

Eesti üht suurimat töötleva tööstuse haru esindav Toiduliit tähistab täna, 1. novembril oma 20. asutamisaastapäeva.

„Toiduliidu peamine ülesanne on väga tõsiselt tegeleda tarbijate teadlikkuse tõstmisega kodumaistest toiduainetest ja normaalsest toitumisest,“ rõhutas Toiduliidu volikogu esimees Enn Kunila. „Ühtlasi on oluline tagada, et meie ettevõtete häält võetaks kuulda lähiaja majandus- ja kaubanduspoliitiliste otsuste langetamisel. Eesti toiduainetööstuste jätkusuutlikkuse tagamisel mängib olulist rolli ekspordivõimaluste avardumine, stabiilne, ettevõtlust soosiv majandus- ja maksupoliitika ning kodumaise toidu aussetõstmine ja eelistamine.“

Toiduliidu pikaajalise juhataja Sirje Potisepa sõnul annavad toiduainetööstuse ettevõtted tööd tuhandetele eestimaalastele ja katavad meie igapäevase toidulaua. „Erinevad uuringud näitavad, et toidu päritolu on Eesti tarbijate jaoks oluline. Kodumaiseid toidukaupu eelistab valdav enamus tarbijatest. Leian, et me võime Eesti toidu üle siirast uhkust tunda,“ lisas Potisepp. „Toiduliit on 19 aastat läbi viinud „Parima Toiduaine“ uudistoodete konkurssi, kuhu on aastate jooksul laekunud üle 1800 toote. Olen veendunud, et ka järgmisel kevadel on konkurss osavõtjaterohke.“

Toiduliit loodi 3. novembril 1993, mil asutajaliikmete hulgas oli 16 ettevõtet. Täna ühendab Toiduliit pea 100 liiget. Liidu ülesanne on olla tööstusharu huve esindav arvestatav partner avalikule sektorile, rahvusvahelistele organisatsioonidele ning teistele asutustele ning olla tööstusharu esindusorganisatsioon.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070