16. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

H&M näitas aasta lõpus muljetavaldavat müüki

Rootsi kiirmoekett Hennes & Mauritz lõi detsembrikuise müügiga ootusi, kuid teatas samas, et lõpetab võrreldava igakuise müügistatistika avaldamise süsteemi keerukuse tõttu.

Firma jätkab igakuise kogumüügi avalikustamist, mis nende hinnangul on olulisem number, vahendab Bloomberg. Jaemüüja kiire laienemine koos veebimüügiga muudab võrreldavate poodide müügi kalkuleerimise keerukamaks.

Analüütikute sõnul võib see olla üks esimesi märke, et võrreldav müük kaob ära tänu eelkõige veebimüügi kasvule.

"Iga ettevõte määratleb võrreldavat müüki niikuinii omamoodi, mis muudab võrdlused üsna raskeks," kommenteeris Bloombergile Barclaysi analüütik Chris Chaviaras. "Sellegi poolest see veel kohe ära ei kao ja jääb paljude firmade jaoks endiselt tähtsaks.

Lisaks teatas H&M täna, et detsembris kasvas aastases võrdluses firma kogumüük 10%, lüües sellega SME Direkt küsitletud analüütikute 9,1% kasvuprognoosi. Exane BNP Paribas analüütikute sõnul viitab see number muutumata võrreldavale müügile. SME Direkt küsitletud analüütikud prognoosisid võrreldava müügi langust 0,7% jagu.

Detsembri lõpu seisuga oli firmal ühtekokku 3176 poodi, kasvades aastaga 367 võrra. H&M-il on plaan suurendada poodide arvu 10-15% aastas.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757