Autor: Maarit Eerme • 24. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tasku tõusis suurima külastatavusega keskuseks Tartus 

Tasku külastuste arv kasvas käesoleva aasta esimeses kvartalis 5 protsendi võrra 1,4 miljoni inimeseni, mis on võrreldes Tartu teiste kaubanduskeskustega kõige enam.  

Tasku keskuses asuvate kaupluste müügitulud suurenesid esimeses kvartalis võrreldes möödunud aasta sama perioodiga 9 protsenti 6,9 miljoni euroni.  

“Kasvame turust kiiremini ning uue bussijaama ning keskuse laienduse teostumise korral saame Tartusse tuua täiendavaid uusi kaubamärke ning ühtlasi külastatavust suurendada,” sõnas Tasku keskuse juhataja Eveli Opmann.  

“Tänaseks on meil eskiisprojektid valmis ning koostöös spetsialistide ja linnakodanikega otsime praegu sobivamat lahendust. Meie kui arendaja eesmärk on leida paljude osapoolte vahel ühishuvi, luua olukord, kus bussireisija saaks mugava teeninduse, bussifirma korraliku logistilise lahenduse, kaupmees keskuse seotuse bussijaamaga, linnakodanik väärika linnavärava ning arhitekt professionaalse lahenduse,” märkis Opmann.  

Uue bussijaama ehituse ja Tasku keskuse laienduse projekti järgi suureneb bussijaama ooteala ning busside väljumine viiakse katuse alla. Projekt näeb ette bussiterminali ala kahekordistumise seniselt 420m2 vähemalt 850m2. Plaanide järgi lisandub ka istekohti, kokku tuleb 154 istekohta, mida on enam kui Tallinna Bussijaamas.      

Möödunud aastal külastas Tasku keskust 5,8 miljonit inimest, mis teeb keskmiselt igal nädalal külastusi veidi rohkem kui Tartus elab inimesi. Keskuse külastajate arv suurenes võrreldes eelneva aastaga kümnendiku võrra. Viie tegutsemisaastaga on keskuse külastuste arv üle kahe korra kasvanud. Kaubanduskeskuse käive suurenes möödunud aastal kuuendiku võrra 28,8 miljoni euroni.  

Tasku keskuse arendaja on Lõuna-Eesti suurim kinnisvaraarendaja, 100-protsendiliselt Eesti kapitalil põhinev AS Estiko.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757