• 29.04.14, 12:10
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Stockmannil hullud tulemused

Stockmann teavitas täna investoreid I kvartali tulemustest, mis olid hullemad, kui analüütikud prognoosisid.
I kvartali puhaskahjumiks kujunes 40,1 mln eurot võrreldes mulluse 36,5 mln euroga. Analüütikud ootasid 35 mln eurost kahjumit. Käive vastas laias laastus ootustele – tulemus 395,6 mln eurot võrreldes analüütikute oodatud 395,5 mln euroga.
Lisaks andis ettevõte käibe- ja kasumihoiatuse. Kuna rubla on nõrk, nagu ka tarbijate nõudlus Venemaal ja Soomes, siis ootab ettevõte tänavu käibe langust (europõhiselt). Ettevõtte ärikasum ei ületa mullust tulemust. Varem prognoosis ettevõte, et käibekasv, mis tuleb II poolaastal, tõstab kogu aasta käivet ning et ärikasum ületab mullust tulemust.
Aktsia on saanud Bloombergi küsitletud analüütikutelt 2 ostusoovitust, 3 hoia-soovitust ja 4 müügisoovitust. Aktsia keskmine hinnasiht on 10,94 eurot. Stockmanni aktsia alustas tänast börsipäeva langusega ja maksis 10,26 eurot.
Ettevõtte juhatuse esimees Hannu Penttilä ütles, et Vene rubla oli I kvartalis euro vastu kõigi aegade madalamal tasemel. „Vene majandus on stagneerunud ja ostujõud langenud,“ ütles ta. „Ka Soome jaekaubandusturg on jäänud nõrgaks.“
Baltikumis on jäänud jaeturuolud I kvartalis suhteliselt heaks, kirjutas ettevõte tulemuste teates.
Kontserni kuuluv Seppälä plaanib tänavu sulgeda Venemaal 20 kahjumliku poodi.

Seotud lood

Uudised
  • 29.10.14, 12:48
Stockmann koondab taas
Stockmanni kontsern teenis kolmandas kvartalis suure kahjumi ning ettevõtte kavatseb läbi viia tõsised struktuurimuudatused, mille käigus koondatakse 380 inimest.
Uudised
  • 15.04.14, 21:04
Stockmann plaanib koondada 330 inimest
Kehvade majandustulemuste tõttu plaanib Soome jaemüüja Stockmann restruktureerimise käigus kaotada Soomes 330 töökohta, umbes 3200 töötajat ootavad läbirääkimised töökärbete osas.
Uudised
  • 03.06.14, 11:08
Stockmann koondab
Stockmann loob kaubamajades uue ärimudeli. Administratsioon ja tugiteenused tsentraliseeritakse, järelevaatajate arvu vähendatakse ja keskendutakse tööle tipptundide ajal, vahendab Bloomberg.
  • ST
Sisuturundus
  • 01.10.24, 18:25
Müük kasvab, kui kasutad korralikku logistikat
Eesti turul üle 30 aasta tegutsenud Smarten Logistics pakub kolmanda osapoole logistikat ehk 3PL. Me hoolitseme kõige logistikaga seonduva eest: alates laovarude planeerimisest, kaupade vastuvõtust, arvele võtmisest, ladustamisest ning lõpetades nende klientideni toimetamisega. Lähemalt räägib Martin Karolin Smarteni müügiosakonnast.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele