13. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

10 müügitrikki, mis panevad sind poes rohkem kulutama

Paljud meist on ostlemisretkelt naastes imestanud, miks oleme ostnud rohkem ja ka selliseid kaupu, mida meil polnud plaanis soetada. MarketWatch loetles kümme nippi, millega kaupmehed meid õnge võtavad.

Kuid enne poodlema minekut tasub arvestada veel kolme nõuandega:

1) ära võta kauplusse kaasa oma lapsi, sest nemad "aitavad" sul rohkem kulutada;2) ära mine ostlema kaaslasega, sest teise inimese mõjul kipume me rohkem kulutama;3) vali ostukäru asemel -korv, mis lihtsalt mahutab vähem kraami ja mis hoiab su käed kinni.

Aga nüüd kaupmeeste trikid, mis panevad sind kaupluses rohkem kulutama.

1. Nad kohtlevad sind kui head sõpra.2. Nad müüvad sulle taaskasutatava koti, millel on nende kaupluse logo.3. Nad võimaldavad sul keset osturetke end kosutada ja jalga puhata.4. Nad pakuvad sulle ainult veidike kallima raha eest oluliselt paremat asja kui see, mis esimesena su tähelepanu köitis.5. Nad võtavad toote nulliga lõppevast täishinnast ühe sendi maha.6. Nad lubavad lahendada kõik tootega hiljem tekkida võivad probleemid.7. Nad pakuvad tasuta kojuvedu.8. Nad meelitavad sind allahindluskampaaniatel ostma niigi odavat kraami.9. Nad muudavad soodsa kauba jahtimise sulle mänguliseks.10. Nad rõhuvad lisadele, mille sa pead põhitootega kaasa ostma.

Autor: aripaev .ee, Ave Lepik

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700