Autor: Maarit Eerme • 13. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E-kaupleja kujundab oma Eesti e-poe tegevuse ümber

Möödunud aastal Eesti turule sisenenud Baltikumi e-kaubanduse grupp PIGU kujundab ümber oma Eesti e-poe tegevuse, hakates tegutsema Kaup24.ee nime all ja suurendades kaubavalikut kuuekorselt.

Seni DLB.ee nime all Eestis tegutsenud PIGU Grupp plaanib tänavu oma Eesti e-kauplusesse investeerida 260 000 eurot, möödunud aastal oli investeeringute maht 114 000 eurot.

“Oleme esimeste uuendustega juba alustanud ning plaanime Kaup24 muuta Eesti juhtivaks e-poeks ja valdkonna turuliidriks, pakkudes kõiki olulisemaid kaubagruppe kodumasinatest ilutoodeteni, kiiret tarnet ja kasutajasõbralikku veebilehte,” ütles DLB Trading OÜ juhatuse liige Vaclovas Pranskunas.

“Tänavu juunikuuks suurendame oma e-poe kaubavalikut kuuekordselt, 20 000 erineva põhitooteni," rääkis Pranskunas. Ta lisas, et tänu logistilistele uuendustele on nüüd ka kauba tarne oluliselt kiirem ning võimaldab selle kohaletoimetamist 1-2 päeva jooksul pärast ostu sooritamist.

Pranskunase sõnul on Eesti turupotentsiaal e-kaubanduse valdkonnas väga kõrge. “E-kaubanduse kasv on üldjuhul 20% aastas. See aasta plaanime oma konsolideeritud käivet Eesti turul kasvatada 45%, seega ületame turu kasvu mitmekordselt,” sõnas ta.

2013. aastal oli grupi käive kõigis kolmes Balti riigis 31 miljonit eurot, mis kasvas aasta varasemaga võrreldes 52%. Vastavalt prognoosile külastab tänavu grupi erinevaid e-kaubamaju ühtekokku 37 miljonit inimest ning konsolideeritud käive ulatub ligikaudu 45 miljoni euroni.

2007. aastal asutatud PIGU Grupp on Baltimaade suurim e-kaubanduse grupp, mis annab kolmes Balti riigis tööd 186 inimesele. Ettevõte haldab e-kaubamaja Eestis (Kaup24.ee), Lätis (220.lv) ja Leedus (Pigu.lt). Müügil on üle 60 000 põhitoote Baltikumi ja Euroopa tootjatelt ning hulgimüüjatelt. Kaubavalikus on elektroonika, kodumasinad, mööbel ja sisustuskaubad, kööginõud, autotarbed, matka- ja spordikaubad, mänguasjad, lõhna- ja ilutooted ning moe- ja hooajakaubad.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757