• 23.05.14, 16:25
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Demjanov: toiduained peaksid olema vähem maksustatud

Tippkoka Dimitri Demjanovi arvates aitaks toiduainete käibemaksu alandamine tõsta meie toidukultuuri ning tooks söögikohad rahvale lähemale.
Demjanovi sõnul võiks riik aidata toidukorvi hinda alandada. „Kartus, et vaheltkasu läheb ettevõtja taskusse, on lühinägelik,“ märkis tippkokk Pealinnale antud intervjuus. „Mis puutub toiduainete käibemaksu, siis mõnel pool see sootuks puudub. Ma arvan, et toiduainete käibemaksu alandamine kas või 5 protsendi võrra motiveeriks nii suur- kui väiketootjaid ja tooks ka söögikohad rahvale lähemale."
Tippkoka hinnangul on väljas söömas käimise komme hakanud meil populaarsemaks muutuma. „Kindlasti on sellele kaasa aidanud asjaolu, et viimasel ajal on juurde tulnud hulk restorane ja koos nendega häid kokki,“ rääkis Demjanov. „Ma olen kindel, et Tallinn sööb täna kohe kindlasti paremini kui kakskümmend aastat tagasi. Miks aga ei saa meid võrrelda Vahemeremaade inimestega? Eestlane on hoiab kokku kõhu arvelt. Parema meelega ostetakse mõni uus riidehilp kui lubatakse endale head ja paremat kõhutäidet.“
 Demjanov lisas, et ta ise sööb kõike, kuid tema esimene valik on vähekäideldud toit, mis on kasvatatud võimalikult kodu lähedal.

Seotud lood

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele