Autor: Indrek Kald • 13. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mait Malmsten lõi oma rõivabrändi

Näitleja Mait Malmsten lõi oma rõivabrändi Waba, mille esimene toode on Muhu vesti mustriga valge polosärk.

Waba taga seisab ka innovaator Indrek Kaing, kes on tuntust kogunud rahvusmustrite laiadele massidele tutvustamisega. Meeste algatusele pani õla alla Kersti Toots. "Minuni tuli üks ütlemata ilus Eesti mõte vahvate eesti meeste poolt, milles rõõmuga kaasa löön," märkis ta pressiteates.

Malmsteni sõnul sai idee alguse varakevadel vestlusest Kaingiga. Mõlemal on huvitavate särkide osas mõtteid ja sõpradest kunstnikke, kelle ideed tahaks avalikustamist.

"Inimestele rahvuslike mustrite tutvustamine tekitab ühiskonnas suurema sidususe ja see on väärt, et selle nimel seljad kokku panna," sõnas Malmsten.

Avalöögiks valis Waba bränd Muhu särgi. "Need konkreetsed särgid on praktilised: tahtsin ka ise kanda seda ilusat ja tuntud värvikombinatsiooni, mis lambavillasena olnuks suvel liiga kuum. See on Eesti projekt kõige paremas ja otsesemas mõttes," selgitas näitleja.

Waba kaubamärgiga tooteid on võimalik osta suurimates kaubanduskeskustes leitavatest T-särgipoodidest ja internetist.

Innovaatilise erilahendusena on uue netipoe avamisel kasutatud kõige moodsam Fits.me virtuaalne proovikabiin. Särgi ideele on andnud oma õnnistluse nii Eesti Rahva Muuseum kui ka Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liit.

Mait Malmsten lõpetas 1994. aastal muusikaakadeemia lavakunstikooli ja töötab samast ajast draamateatris. Ta on löönud kaasa ka filmides ja telelavastustes ning pälvinud teatri aastaauhindu ning kultuurkapitali aastapreemia.

 

Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700