Autor: Maarit Eerme • 6. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E-kaubandus kasvatas esimesel poolaastal Omniva käivet

2014. aasta esimese kuue kuuga kasvasid Omniva äritulud võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 8%, tulude kasvu mõjutas peamiselt e-kaubanduse kasv ja ettevõtte laienemine Lätis ja Leedus.

Omniva kontserni esimese poolaasta äritulu oli 28,5 miljonit eurot, kontserni puhaskasum 214 tuhat eurot.

Ettevõtte äritulusid kasvatasid peamiselt e-kaubandusega seotud lahendused. Kõige enam kasvas pakiautomaatide kasutamine. Tänavu esimese kuue kuuga kasvas Omniva pakiautomaatidega saadetud pakkide arv võrreldes mullu sama ajaga 124%.

Kuna nõudlus pakiautomaatide järele on kasvav, võttis Omniva tänavu ette pakiautomaatide võrgustiku laiendamise Eestis ning augusti keskpaigaks kasvab pakiautomaatide võrgustik pea veerandi võrra.

Rahvusvaheliste sisenevate maksi- ja tähtkirjade maht kasvas 46%. Tulenevalt Omniva turuosa kasvust ja reklaammeedia turu kasvust kasvasid reklaamteenuse mahud 11%. Samal ajal vähenes riigisiseste kirjade arv 17%.

2013. aastal olid AS Eesti Posti äritulud kokku 56 miljonit eurot, ärikulud olid mullu kokku 53,7 miljonit eurot ning puhaskasum 2,3 miljonit eurot. Eelmisel aastal tasus ettevõte riigieelarvesse dividendina 400 tuhat eurot, millele lisandus tulumaks dividendidelt summas 106 tuhat eurot.

Omniva kontserni kuuluvad emaettevõttena AS Eesti Post ning tütarettevõtetena Eestis AS Maksekeskus, Leedus Omniva LT UAB ja Lätis Omniva SIA.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757