Autor: Maarit Eerme • 7. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maxima: soe suvi tõstab märgatavalt tarbimist kuurortlinnades

Soojad ilmad ning puhkusteperiood meelitavad Eesti inimesed mereäärsetesse kuurortlinnadesse ning see avaldub ka kohalikus jaekaubanduses – Maxima jaeketi kuurortlinnade kauplustes on müük tavapärasest isegi kuni 50 protsenti kõrgem.

“Kuumadel suvepäevadel eelistavad Eesti inimesed liikuda suurematest linnadest mereäärsetesse kuurortidesse,” lausus Maxima kommunikatsioonijuht Erkki Erilaid. “See avaldub ka meie kaupluste müüginumbrites ning külma ja vihmase juuni keskpaigaga võrreldes on tarbimine kuurortlinnades märgatavalt tõusnud.”

Erilaiu sõnul oli näiteks Kuressaare ja Pärnu Maxima kaupluste müük juuli viimasel nädalal kuu varasemaga võrreldes ligi 25 protsenti kõrgem. “Eriti tuntav on puhkusteperioodi mõju aga Narva-Jõesuus, kus müügikasv ulatus nädalases arvestuses üle 50 ning nädalavahetusel suisa 60-70 protsendini.”

Tallinna suuremates kauplustes on seevastu näha tarbimises mõõdukat, paariprotsendilist langust.

Suvel enammüüdavamad tooted:

- erinevad veed ja karastusjoogid- jäätised- valmispakendatud jää- grilltooted ja nendega kaasnev kaup - kuppelgrill, süsi, süütevedelik- matka- ja sporditarbed nagu telgid, magamiskotid, rannapallid- ja linad

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757