Autor: Eliisa Matsalu • 3. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maxima Groupist saab Franmax 1

Leedu rahvusvahelisele jaeketile Maxima frantsiisiteenuseid pakkuv ettevõte Maxima Group kannab oktoobrist nime Franmax UAB. Nimi võeti emaettevõtte Franmax OÜ järgi, mis on Eestisse registreeritud.

Franmax OÜ juhatuse liige Anna Liiv ütles, et Maxima Group UAB nimi muudeti Franmax UABiks, et muuta kahe äriühingu omavahelise seose ja suhte selgemaks ja läbipaistvamaks. „Nime muudatus ei mõjuta äriühingu tegevuse olemust,“ märkis ta, lisades, et kuigi Maxima Groupi emafirma on Eesti ettevõte, plaane äriühingu tegevuse ületoomiseks Eestisse ei ole.

2011. aastal asutatud Maxima Group UAB pakub frantsiisiteenuseid Maxima Läti, Leedu, Eesti ja Bulgaaria kaubanduskettidele, mis kuuluvad omakorda Maxima Grupe UAB-le.

Franmax OÜ registreeriti Eestisse 2011. aastal, ettevõtte peamisteks tegevusteks on investeerimine ja valdustegevus. Mullu oli ettevõtte kasum üle 50 miljoni euro.

Franmax OÜ kuulub Klarus Group Holdingsile, kelle omanikeks on Maxima jaeketi omanikud Žilvinas Marcinkevicius, Vladas Numavicius ja Ignas Staškevicius. Ettevõtte osanikeks on ka Küprosele registreeritud firma Bertona Holdings Limited ja Leedu ettevõtetele Taikos Projektas ja EVM.

Leedu majandusajalehe Verslo Žinios järgi kavatsevad Maxima omanikfirma Vilniaus Prekyba järgmisel aastal Eestisse tuua ka kaubanduskeskuse Akropolise osanikettevõtted. Praegu on need registreeritud Hollandis ja Maltal. Akropolise tegevjuht Remigijus Veikalas ütles, et Akropolis ei kommenteeri ei ajalehes ilmunud kuulujutte ega ka omanikfirmade otsuseid Akropolise juhtimise kohta.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757