Autor: Kaubandus.ee • 6. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Palo: vastutustundlikul ettevõttel on eeldusi kesta kauem ja olla edukam

Rimi IV jaekaubanduse konverentsil sõnas majandus- ja taristuminister Urve Palo, et vastutustundlik ettevõtlus algab oma töötajast hoolimisest ning vastutustundlikel ettevõtetel on eeldusi konkurentidest paremini ja edukamalt tegutseda. 

Palo tõdes konverentsil, et levinud on arvamus, nagu vastutustundlikku ettevõtlust saaksid endale lubada vaid suured ja jõukad ettevõtted. „Levinud on ka müüt, et vastutustundlik ettevõtlus on väga kallis ning eeldab altruistlikku mõtteviisi. Viimane pole äris aga loomulikult asjakohane, sest äris tuleb teenida kasumit. Soovin selle müüdi ümber lükata ja väidan, et vastupidi, vastutustundlikul ettevõttel on eeldusi kesta kauem ja olla edukam. Vastutustundlik käitumine on just üheks eelduseks, et ettevõte saaks omanikele perspektiivis suuremat kasumit teenida,“ lisas Palo.

Minister selgitas oma sõnavõtus, et tema jaoks tähendab vastutustundlik ettevõtlus eelkõige hoolimist inimestest, ettevõtte töötajatest ja väliskeskkonnast, kus töötatakse. Palo sõnul on paljude edukate ettevõtete edu taga töötajate väärtustamine ning pidev tegevus sellel suunal. Ta lisas, et ka riik saaks selles valdkonnas omalt poolt kaasa aidata ning näiteks kaotada praegu kehtiva töötajate sportimisele kulutatud raha erisoodustusmaksuga maksustamise.

Palo ütles, et vastutustundlik käitumine on ettevõtte teadlik otsus ja osa ettevõtte kultuurist. Lisaks suhtumises oma töötajatesse, puudutab see suhestumist väliskeskkonda. „Jaekaubanduses võiks selleks olla näiteks kodumaiste toodete suuremas mahus müüki võtmine, mis toetab Eesti tootjaid ja töötlejaid, säilitab ja loob töökohti ning kasvatab tarbijate ostujõudu. Sellest tuleb kasu ringiga tagasi,“ ütles minister.

6. novembril toimub Rimi IV jaekaubanduse konverents  “Vastutustundlik ettevõtlus – kellele ja milleks?“.  

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757