Autor: Merilin Sarapuu • 2. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stockmann müüb Seppälä juhtkonnale

Stockmann allkirjastas eellepingu, mille järgi saavad Seppälä uuteks omanikeks ettevõtte tegevjuht ja tema abikaasa, kirjutab Soome rahvusringhääling Yle. Tehing puudutab rohkem kui 100 Seppälä kauplust Soomes ja Eestis.

Soome jaemüügi kontsern Stockmann teatas, et on nõustunud müüma oma tütarettevõtte Seppälä selle praegusele tegevjuhile Eveliina Melentjeffile ja tema abikaasale Timo Melentjeffile. 82 Seppälä kauplust Soomes ja 20 Eestis puudutav tehing on kavas sõlmida 1. aprilliks.

Melentjeff ütles, et tehing tagab rohkem kui 80 aastat turul olnud rõivaketi järjepidevuse. Ta lausus, et ettevõte on jätkuvalt tegevuses kui Soome rõivaste jaemüüja. Melentjeff ise asus tööle Seppälä tegevjuhina 2013. aasta detsembris.

Möödunud aasta detsembris lõppesid töökohtade vähendamist puudutavad läbirääkimised, mille tulemusena otsustati sulgeda 41 kauplust Soomes ja saata koju ligi 800st töötajast 200. Plaanis on sulgeda ka kauplusi nii Lätis, Venemaal kui ka Leedus.

Stockmann ütles, et rõivaketi ostul ei ole märkimisväärset mõju töötasudele. Kontserni eesmärk on keskenduda Stockmanni jaemüügile, kinnisvarale ja rõivapoodide ketile Lindex ning järk-järgult loobuda teistest tegevusvaldkondadest.

Ettevõte on oma tegevust ümberstruktureerinud pärast järsult langenud müüki Eestis ja Venemaal. Venemaal on huvi jaekaupade vastu kahanenud nõrga rubla tõttu.

Eelmisel aastal oli ettevõtte müük kokku 92,6 miljonit eurot.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700