Autor: Mait Kraun • 4. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tahvelarvutite müük esmakordselt languses

Tahvelarvutite tarne langes esimest korda alates 2010. aastast, mil tahvelarvutite turg hoo sisse sai. Kõige suurema löögi on vastu võtnud Amazon, kelle seadmete tarne kukkus 70 protsenti, selgub värskest raportist, vahendab CNBC.

Tahvelarvutite globaalne tarne kukkus 2014. aasta viimases kvartalis 76,1 miljoni arvutini. See on 3,2protsendiline langus võrreldes eelneva aasta sama perioodiga, selgub uuringufirma IDC andmetest. Ühtlasi on see esimene aastapõhine langus alates turu loomisest 2010. aastal.

Tõsi, terve 2014. aasta tarnimine tõusis aga 4,4 protsenti. Kokku tarniti eelmine aasta 229,6 miljonit tahvelarvutit.

Apple'i tahvelarvutite tarne kukkus neljandas kvartalis 17,8 protsendi võrra 21,4 miljoni arvutini ja Samsungi tarne 18,4 protsendi võrra 11 miljonini.

Kõige suurem kaotaja oli aga Amazon, kelle tarne hulk kukkus lausa 69,9 protsenti. Kokku tarnis Amazon neljandas kvartalis 5,8 miljoni tahvelarvuti asemel 1,7 miljonit.

„Kuigi Apple on laiendanud oma iPadi tootevalikuid ja vähendanud hinda, siis sellest pole piisanud, et nende müüki ergutada,“ kommenteeris Apple'i tulemust Worldwide Quarterly Tablet Tracker vanemanalüütik Jitesh Ubrani.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700