Autor: Maarit Eerme • 10. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ETK Grupp teenis rekordilise ärikasumi

Tarbijaühistuid koondav ETK Grupp teenis 2014. aastal 464,5 miljoni euro suuruse netokäibe juures 12,3 miljonit eurot ärikasumit, mis on Eesti jaeturu liidri kõige aegade edukaim majandustulemus.

„Kasvasime aastaga 5,9% ehk 25,9 miljonit eurot, mis oli jaeturu osaliste seas eelmisel aastal suurim käibe kasv eurodes,“ ütles ETK juhatuse esimees Jaanus Vihand. „Teravas konkurentsis kasvatasime veidi ka oma turuosa – samas kui suuremad välismaised jaeketid meie andmetel turgu kaotasid.“

Vihandi sõnul tagas ETK Grupile edu järjekindel töö tarbijale soodsate hindade kindlustamisel, sortimendi edendamine, efektiivne logistika, tulemuslik turundus ning uute kaupluste arendamine. Eelmisel aastal avasid ETK Gruppi kuuluvad ühistud seitse uut kauplust.

„Väga head kasvu näitas eelmisel aastal jätkuvalt grupi lojaalsusprogramm, Säästukaardi klientide käive kasvas mullu ligi 10%,“ märkis Vihand. „Boonusraha teenisid Säästukaardi kliendid 2014.aasta jooksul kokku üle 5,1 miljoni euro.“ Eesti vanimal lojaalsusprogrammil on liikmeid üle poole miljoni, neist üle 60 000 on Säästukaart Pluss maksekaardi kasutajad.

100% Eesti tarbijatele endile kuuluv ETK on vanim ja suurim Eesti jaekaubanduse vallas ühiselt tegutsev grupp. ETK Grupis on 19 tarbijate ühistut, millel on omakorda kokku ligi 83 000 klientomanikku ehk ühistu liiget. Enam kui 20protsendilise turuosaga ETK Grupp on Eesti jaekaubandusturu liider.

ETK Gruppi kuulub üle Eesti üle 350 kaupluse, millest suurema osa moodustavad toidu- ja esmatarbekauba ketikauplused Konsum, Maksimarket ning AjaO. E-Ehituskekuse ketimärki kandvaid kauplusi on 21.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700