Autor: Maarit Eerme • 12. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stockmann: toidu osas arvestame kohaliku nõudlusega

Stockmanni müügigrupijuht Hille Nurme ütles, et toidu ostuprotsess on neil kõige kiirem ja paindlikum ning seal nad arvestavad kohaliku nõudlusega.

Stockmanni müügigrupijuht Hille Nurme rääkis, et Stockmanni kaubamajja ostetakse enamus rõivaid ja tarbekaupu läbi Soome asuva ostukontori. „Kohalikud sisseostjad on meil Tallinnas toidu, kosmeetika ja elektroonika alal,“ rääkis ta. Lisades, et nendel aladel on ka ostuprotsess kõige kiirem ja paindlikum, kus nad saavad arvestada just konkreetse turu nõudlusega.

Nurme ütles, et nende jaoks on väga tähtis toodete kvaliteet, tarnekindlus ja erilisus. Nad valmistavad omatoodangut gurmee ja liha/kala osakondade jaoks ning nendes osakondades moodustab omatoodete osakaal ligikaudu 75%.

Stockmannis kogutakse kõik saadetud pakkumised kokku ning üle nädala vaadatakse need läbi. Seejärel tehakse otsus ning teavitatakse sellest ka pakkujat. „Me ostame kaupu ligikaudu 400 ettevõtte käest,“ ütles Nurme. Lisades, et enamus firmade sortiment tuleb neile läbi hulgimüügifirmade.

„Meil on üks toidukaupade sisseostja, kellel on meeskonnas veel 8 erinevate ülesannetega assistenti,“ ütles Nurme.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757