Autor: Rainer Saad • 15. aprill 2015

Stockmann koondab

Soome kaubamaja Stockmann Oyj teatas eile, et alustab koondamistega Soomes ja Venemaal.

Stockmann sulgeb kaubamaja Oulus, ja seda hiljemalt 2017. aastaks. Otsuse tagajärjel kaotab töö umbes 230 inimest. Lisaks suletakse järgmise aasta lõpuks kolm kahjumit teenivat kaubamaja Moskva kesklinnas. Selle tulemusena koondatakse 700 inimest. Töökohtade arvu vähendatakse peamiselt tähtajaliste lepingute mitteuuendamise ja koondamisega.

Soomes käivad läbirääkimised 1100 inimesega, kes töötavad erinevates Stockmanni valdkondades nagu jaekaubandus, kinnisvara ning administratiivne pool. Stockmann kuulutas enda efektiivsusprogrammi välja veebruaris ning selle eesmärk on säästa aastas 50 miljonit eurot.

Jaekett üritab kasumlikkust parandada ka sellega, et keskendub valitud tootekategooriatele, tõhustab IT-süsteeme ning loob koostöömudelid tarnijatega.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700