Autor: Kaubandus.ee • 19. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stockmann Eestil pea miljoni eurone kahjum

Foto: Raul Mee
Stockmann Eesti 2015. aasta puhaskahjum oli 946 207 eurot ning müügitulu vähenes aastaga 6%.

Stockmann Eesti 2015. aasta müügitulu oli 48,95 miljonit eurot, mis langes aasta varasemaga võrreldes 6%. Kui 2015. aastal oli ettevõttel pea miljoni euro suurune kahjum, siis aasta varem, 2014. aastal, teeniti 744 tuhat eurot kasumit.

Majandus aastaaruandes kirjutab ettevõte, et 2015. aastal lõpetati elektroonikatoodete ja mänguasjade müük kaubamajas. Septembris avas Euronics enda kaupluse Stockmannis ning mänguasjade osakond anti rendile XS Mänguasjadele.

Ettevõtte juhatuse liige kirjutas aruandes, et 2015. aastal panustas majanduskasvu enim just eratarbimine ning jaemüügi mahukasv oli viimase 8 aasta kiireim. Sellele aitasid kaasa paranev tööturg, madal inflatsioon ja madalad intressimäärad. Olulisim mõju oli naftahinna langusel, mis vähendas inimeste kulusid küttele ja kütusele ning jättis rohkem raha muude kaupade ja teenuste ostuks.

Stockmann Eesti töötajate arv on vähenenud 5,2% ning aasta lõpu seisuga töötas ettevõttes 381 inimest. 2015. aasta palgakulu oli ettevõttel 4,04 miljonit eurot.

Stockmann Eesti ootab 2016. aastal mõõdukat müügitõusu ning kõigil kaubamaja üksustel on põhirõhk kontserni strateegia elluviimisel, mille üheks eesmärgiks on suurepärase klienditeeninduse pakkumine.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757