Birjo Must • 13. august 2015
Jaga lugu:

Stockmann ronib mustast august välja

Foto: Julia-Maria Linna

Stockmanni aktsia tegi eile pärast kvartalitulemuste avalikustamist üle kahekümne aasta suurima tõusu. Aktsia jätkab ka täna rallimist.

Kuigi firma käive langes aastaga ja kahjum süvenes, siis andsid tulemused lootust helgemaks tulevikuks. Firma kasumimarginaal paranes ning juhtkond lubas, et karmid kärped ja koondamised, mis on juba tehtud, hakkavad tulemustele positiivselt mõjuma juba 2016. aasta alguses.

Möödunud aasta lõpus Stockmanni juhiks saanud Per Thelin on kärbetega küllaltki hästi toime tulnud. Ta võttis kohe ette tegevuskava, mis hõlmas kahjumlike poodide sulgemist, rõivaketi ja raamatupoe müüki ja 50 miljoni euro kokkuhoidu. Ta näeb vaeva Stockmanni kaubamajade ümberkujundamise ning uute välispartnerite leidmisega. Kõike selleks, et muuta kaubamaja uuesti inimeste lemmik ostlemiskohaks.

Carnegie Investmenti analüütiku Tommy Ilmoni hinnangul tehakse Stockmannis praegu head tööd. „Eelmine juht ei reageerinud turuolukorra muutustele piisavalt kiiresti,“ rääkis ta. „Praegune juhtkond on vähemalt ette võtnud palju tegevusi, et efektiivsust parandada.“

Stockmanni käive oli teises kvartalis 405,8 miljonit eurot, mis on pea 90 miljonit vähem kui mullu samal ajal. Firma kahjum ulatus 11,9 miljonile eurole. Aasta eest oli see 8,1 miljonit.

 

Jaga lugu:
Seotud lood
KAUBANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kaubandusteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

Kaubandus.ee toetajad:

Enimloetud
Maarit Eerme
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884maarit@kaubandus.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt