Autor: Birjo Must • 13. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stockmann ronib mustast august välja

Foto: Julia-Maria Linna
Stockmanni aktsia tegi eile pärast kvartalitulemuste avalikustamist üle kahekümne aasta suurima tõusu. Aktsia jätkab ka täna rallimist.

Kuigi firma käive langes aastaga ja kahjum süvenes, siis andsid tulemused lootust helgemaks tulevikuks. Firma kasumimarginaal paranes ning juhtkond lubas, et karmid kärped ja koondamised, mis on juba tehtud, hakkavad tulemustele positiivselt mõjuma juba 2016. aasta alguses.

Möödunud aasta lõpus Stockmanni juhiks saanud Per Thelin on kärbetega küllaltki hästi toime tulnud. Ta võttis kohe ette tegevuskava, mis hõlmas kahjumlike poodide sulgemist, rõivaketi ja raamatupoe müüki ja 50 miljoni euro kokkuhoidu. Ta näeb vaeva Stockmanni kaubamajade ümberkujundamise ning uute välispartnerite leidmisega. Kõike selleks, et muuta kaubamaja uuesti inimeste lemmik ostlemiskohaks.

Carnegie Investmenti analüütiku Tommy Ilmoni hinnangul tehakse Stockmannis praegu head tööd. „Eelmine juht ei reageerinud turuolukorra muutustele piisavalt kiiresti,“ rääkis ta. „Praegune juhtkond on vähemalt ette võtnud palju tegevusi, et efektiivsust parandada.“

Stockmanni käive oli teises kvartalis 405,8 miljonit eurot, mis on pea 90 miljonit vähem kui mullu samal ajal. Firma kahjum ulatus 11,9 miljonile eurole. Aasta eest oli see 8,1 miljonit.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070