Autor: Maarit Eerme • 18. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kassapidajate põud sunnib meeleheitlikele tegudele

Kui poodidel ei ole saalitöötajate palkamisega probleeme, siis neist rohkem teenivate kassapidajate leidmisega ollakse püsti hädas, sest sobivaid inimesi Eestis pole, kirjutab Postimees.

"Kõige tõsisem tööjõupõud on meil suviti, kui inimestel tekib võimalus hooajatöödega teenida pisut rohkem kui põhitöökohal," rääkis Rimi personalijuht Kaire Tero. Rimil on kõige raskem töötajaid leida Tallinnas, Tartus ja suviti eriti Pärnus. 

Rimi viimane värbamiskampaania kutsus inimesi tööle kodulähedases kaupluses ja Tero kinnitusel enamikus piirkonnas see toimis v.a. eliitelurajoonides (Viimsi ja Tabasalu), kus lihtsat tööinimest ei leiagi. 

Kui üldrahvaliku veendumuse järgi laheneks müüjate põud kohe, kui palk oleks suurem, siis selle väitega Tero ei nõustu. "Me teame, kus meie majandus praegu on, ja see palgaraha peab ju kuskilt tulema, sest ega keegi kadedusest palka maksmata jäta," kinnitas ta.

Loe pikemalt Postimehest.

Vasta ka küsimustikule: Kas teenindajate puudust aitab leevendada....

 

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700