Autor: Mait Kraun • 3. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Baltika e-poe müük kasvab jõudsalt

Baltika teatas oma juulikuu müügi, mis kasvas eelmise aasta sama ajaga võrreldes 2 protsendi võrra 5,049 miljoni euroni.

Jaemüük suurenes Eestis 19 protsenti, Lätis 1 protsendi ja kogu Baltikumis 8 protsenti. Leedus vähenes jaemüük 2 protsendi võrra.

Venemaal vähenes müük rublades 15 protsenti. Eurodesse ümber arvestades kukkus müük aga 39 protsenti. Suuresti on eurodes müüki vähendanud seega rubla odavnemine eurosse. Müügipind vähenes Venemaal 24 protsenti.

Baltika konsolideeritud jaemüük oli juulis 4,566 miljonit eurot – võrreldes eelmise aasta sama perioodiga oli kasv 1 protsent.

Juuli lõpu seisuga oli ettevõttel kokku 131 kauplust, mille hulgas on ka 27 frantsiisipoodi erinevates riikides. Baltika enda opereeritavate kaupluste kuu keskmine müügipind vähenes eelmise aasta juuliga võrreldes 2 protsenti.

Hulgimüük kukkus 3 protsenti. Suure kasvu tegi aga e-poe müük – kokku müüs Baltika interneti kaudu 273 protsenti rohkem tooteid.

Seitsme kuu kokkuvõttes ulatus kogu müügitulu 30,55 miljoni euroni, mis tähendab eelmise aastaga võrreldes 1,5protsendilist kasvu. Jaemüük kasvas Baltikumis 4 protsenti, aga langes kokkuvõttes 3 protsenti 26 800 euroni. Hulgimüük oli 3,12 miljonit eurot (+44 protsenti) ja e-poe müük 0,573 miljonit eurot (+249 protsenti).

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070