Autor: Kaubandus.ee • 5. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maxima Eesti poolaastakäive kasvas üheksa protsenti

Foto: Raul Mee
Jaekaubandusketi Maxima Eesti tänavuse esimese poolaasta müügikäive ületas 213 miljonit eurot, kasvades eelmise aasta sama ajaga võrreldes 9,3 protsenti. Ettevõtte klientide arv kasvas samal perioodil ligi neljandiku.

“Esimese poolaasta tulemused kinnitavad, et suutsime tabada veel paremini tarbijate ja turu ootusi,” lausus Maxima Eesti peadirektor Vygintas Šapokas. “Eriti selgelt avaldub see Maxima klientide arvu kasvus – nende koguarv oli aasta esimesel kuuel kuul 23 protsenti kõrgem kui mullu samal ajal.”

Šapokase sõnul näitab Maxima hetkel Eesti jaekaubandusturu kiireimat arengut ning ettevõte parendab järjekindlalt oma positsiooni kohalikul turul.  “Aasta teisel poolel on oodata järgmiseid märkimisväärseid arenguid – Tallinnas avab uksed esimene Maxima XXX hüpermarket ja Rae vallas valmib kogu ketti teenindav uus logistikakeskus.”

Maxima Eesti peadirektori sõnul ilmestab Eestit jätkuvalt väga tihe konkurents kõigi turuosaliste vahel ja sellest tulenev hinnasurve ning teisalt tarbija nõudlikkuse pidev kasv. “Püüame ka edaspidi vastata maksimaalselt klientide ootustele, pakkudes soovitud kaubavalikut taskukohaste hindade ja suurepärase teenindusega,“ kinnitasŠapokas.

Maxima Eesti kuulub jaekaubanduskontserni Maxima Grupé, mis ühendab 525 kauplust Eestis, Lätis, Leedus, Poolas ja Bulgaarias. Eestis töötab 74 kauplust, millest 54 on Maxima X kodukauplused, 19 – Maxima XX supermarketid, üks – Maxima XXX hüpermarket. Eesti kauplustes töötab ligikaudu 4000 inimest. 2014. aastal ulatus Maxima Eesti netokäive 401 miljoni euroni.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070