29. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Osta.ee ja Kaup24 on Eesti külastatuimad e-poed

Kaup24
Foto: kuvatõmmis
Analüütikaettevõtte Alexa statistika andmetel on Eesti viimase kolme kuu külastatuimad e-poed osta.ee ja Kaup24.

Analüütikaettevõtte Alexa andmete põhjal on top 60 enimkülastatavad veebilehed Eestis valdavalt erinevad online-uudiste portaalid, pankade veebilehed, otsingumootorid ja sotsiaalmeedia leheküljed ning töö-, kinnisvara või autokuulutuste portaalid.

Kui osta.ee (koht 15) ja Kaup24 (koht 58) on juba mitmendat kuud esimese top 60 külastatuma veebilehe seas. Euronics.ee positsioneerus 60. kohale, Cherry.ee  107., On24 135., Hansapost 165., Shoppa.ee 182. ja membershop 196. kohale. 

Kuigi Osta.ee alustas eraisikute kasutatud esemete müügikeskkonnana, on nad praeguseks kasvanud e-kaubamajaks. "Meie keskkonnas on toimetamas üle 2300 e-poe ning umbes 2/3 tehingutest moodustub ettevõtete müükidest," rääkis osta.ee esindaja Kadri Raig.

„Kaup24 on kasvatanud enda e-poe külastatavust kiiresti just viimase poole aasta jooksul. Külastatavuse kasvule on kindlasti kaasa aidanud järjest suurenev tootevalik ning kiire tarneaeg, mis mõjutab järjest enam e-poe külastajate ostuotsuseid,” märkis Kaup24 juhatuse liige Maris Kivi.

Statistika järgi veedab keskmine lehekülastaja näiteks Kaup24 lehel pisut üle kümne minuti päevas. „Kuna Kaup24 tootevalik täieneb iga päevaga ning praegu saab tarbija valida juba enam kui 137 000 toote seast, siis see avaldab oluliselt positiivset mõju ka leheküljel oldud ajale,“ nentis Kivi ning lisas, et keskmine klient külastab Kaup24 lehekülge statistika järgi lausa üheksa korda päevas.

„Veebilehekülgede korduv külastamine ühe päeva jooksul näitab, et kliendid ei tee ostuotsuseid rutates. Kindlasti võrreldakse toodete hindu erinevates e-poodides ning pöördutakse tagasi sinna, kus hind soodsaim ning kauba kättetoimetamine kõige kiirem,“ kirjeldas Kivi.

Alexa on Ameerika suurimale e-kaubamajale Amazon kuuluv analüütikaettevõte, mis koostab statistikat lähtudes lehekülje igapäevasest külastajatearvust ning viimase kolme kuu lehekülje vaatamiste hulgast.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757