27. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuenevale Balti Jaama Turule rajatakse Selveri kauplus

AS Selver ja Vaksali Turg OÜ sõlmisid üürilepingu, mille kohaselt tuleb Balti jaama kõrvale ehitatavasse moodsasse turuhoonesse Selveri supermarket. Plaanide kohaselt avab kauplus uksed 2017 aasta kevadel.

Selveri keti juhi Kristi Lombi sõnul annab Balti Jaama Turu põhjalik rekonstrueerimine jaeketile hea võimaluse avada selles olulises transpordisõlmes juba teine Selver. „Jaama  läbib ligi 4 miljonit reisijat aastas ning seoses rongiliikluse tihenemisega prognoositakse  reisijate arvu edasist kiiret kasvu. See, koos praeguse kaupluse kõrge külastatavusega julgustab meid laienema,“ rääkis Lomp.

„Reisijate terminalis asuv väiksema müügipinnaga Selver teenindab lisaks rongireisijatele ka Toompuiesteed läbivaid trolli- ja bussireisijaid. Uue ja suurema kaupluse lisandumisega toimub eeldatavasti klientide ümberjaotumine, kus nö trolli- ja trammikliente ning osa rongikliente jääb teenindama Balti-Jaama Selver. Suuremaid sisseoste saab aga tulevikus mugavalt teha Balti Jaama Turu laiema valikuga ning avaramas supermarketis, mis hakkaks lisaks transiitreisijatele teenindama ka kohalikke elanikke ümberkaudsetest asumitest.“

Balti Jaama Turu kinnistute arendaja Astri Kinnisvara OÜ eesmärgiks on luua olemasolevate hoonete paekivimüüre säilitades kaasaegne ja mitmekesine turukompleks. Seda luues säilitatakse seal traditsioonilised turu funktsioonid ja olemasolevale turule isikupärane karakter ning täiendatakse  seda nii, et  integreeritud oleksid võimalikult paljud sihtrühmad - rongiga ja trammiga sõitjad, lähipiirkonna elanikud ning turistid.  

Balti Jaama Turust saab oma ajalooliselt väljakujunenud asukohas kogu Tallinna elanikele ja turistidele meeldiv ajaveetmiskoht koos rikkaliku tänavatoitlustuse, riide- ja vanavara turu, toiduturu, taaskasutuspoodide ja mitmete kompleksi sobivate teenustega. Balti Jaama Turule tulevad traditsioonilised kalahall ning liha- ja piimahall, puu- ja köögiviljaturu tänav, välituru ala, vanavara-antiigiturg, riideturg, second-hand riiete ala ehk sekkarid ja palju muud põnevat. Eesmärk on olla eelistatud ostukohaks mitte ainult hinna, vaid ka kvaliteedi osas.

Turukompleksis on plaanis avada ka üks korralik õllesaal.

Olemasolev Jaama Turg viiakse ajutiselt alates veebrauarist 2016 üle kõrvalkinnistule Telliskivi 62, kus varem tegutses vagunidepoo.

Uuenenud Balti Jaama Turu ehitusega tehakse algust jaanuaris 2016 ning turukompleksi on plaanis avada 2017.a. kevadel.

Balti Jaama Turu projekteerijaks on KOKO Arhitektid OÜ.

Selveri müügisaal rajatavas turuhoones  ulatub 1200 ruutmeetrini.  Supermarketis hakatakse pakkuma  ligi 9 000 erinevat toodet, peamiselt keskendutakse värskele toidukaubale aga ka Selveri Köögi valmistoidule. Kaupluses leiab tööd  40 inimest.

Eesti kapitalil Selveri jaeketti kuulub 45 kauplust erinevates Eesti piirkondades. Selveri kett kuulub börsiettevõtte Tallinna Kaubamaja Gruppi. Selver annab tööd 2300 inimesele.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700