11. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Südameapteek laiendas tegevust

Foto: Andres Haabu
Südameapteekide ketti omav Pharma Holding ostis Põlvas ja Räpinas tegutsevalt Aster Apteegilt neli apteeki. Tehingule on heakskiidu andnud ka Konkurentsiamet.

Neli Põlva maakonnas tegutsevat apteeki – Põlva Perearstikeskuse apteek Uus tn 2, Põlva Kaubanduskeskuse apteek Kesk tn 10, Põlva Säästumarketi apteek Jaama tn 12a ja Räpina Konsumi apteek Kooli tn 14a - kuuluvad alates 11. detsembrist 2015 Südameapteegi ketti ja tegutsevad edaspidi Südameapteegi kaubamärgi all.

Aster Apteegi senine omanik Leander Konks selgitas, et tehinguni aitasid jõuda osapoolte sarnane maailmavaade ning  arusaam apteegiturul toimuvast. “Olen oma apteeke ehitanud ja arendanud viimased paarkümmend aastat ja näinud, kuidas ja millises suunas konkurendid arenevad. See töökeskkond ja eesmärgid, mida Südameapteek saab pakkuda minu inimestele, klapib väga hästi sellega, mida oleme ka ise tähtsaks pidanud,“ lisas Konks. 

Pharma Holdingu juhatuse esimehe Katre Kõvaski sõnul on laienemine Põlvamaale olnud Südameapteegi strateegiline valik ning omandatud apteegid on heas asukohas ja edukad. “Ostutehingu tulemusel tugevdame veelgi Südameapteekide positsiooni nii Lõuna-Eestis, aga ka kogu vabariigis laiemalt. Meie meeskonnaga liituvad tugevad erialatöötajad, kes  saavad osaks Südameapteegi suurest perest, saavad võimaluse end pidevalt arendada ja täiendada Pharma Akadeemia koolitusprogrammis. Samuti avanevad mitmed võimalused oma apteekide edasiseks arendamiseks. Põlvamaa elanikele soovime pakkuda senisest veelgi paremat nõustamist, sooduspakkumisi ning püsikliendiprogrammi,“ lisas Kõvask.

Südameapteegi ketti kuulub nüüd 75 apteeki ja firma annab tööd enam kui 340-le töötajale üle Eesti. Südameapteegil on 12 nõustamisteenust osutavat apteeki ja ainsad valveapteegid Tallinnas – Tõnismäe Südameapteek ja Vikerlase Südameapteek.

Südameapteegi keti aktsionärideks on Oskar Svensson (70% aktsiatest) ja Tarmo Laanetu (30% firma aktsiatest).

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757