11. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Itella tugevdab koostööd DHL-i ja Bringiga

Itella ladu
Foto: Andres Haabu
Itella ühineb DHL-i partnerite võrguga ja ühtlustab rahvusvahelise pakiveo 16 Euroopa riigis. Itella jaoks tähendab see teatud riikidest, näiteks Saksamaalt saabuvate pakkide voo märgatavat suurenemist.

Itella hakkab vastloodud pakipunktide võrgu Itella Parcel Shop kaudu toimetama pakke vastavalt Eesti, Läti ja Leedu tarbijatele. Tulevikus saavad Baltikumi veebipoed aga hakata kasutama tarnemeetodit, mis ulatub kõigisse võrgustiku  riikidesse ja vastab kõikjal samadele kvaliteedinõuetele. Võrku kuuluvad Soome, Eesti, Läti ja Leedu kõrval veel Rootsi, Norra, Taani, Saksamaa, Austria, Poola, Tšehhi, Slovakkia, Holland, Belgia, Prantsusmaa ja Luksemburg. Itella kuulub Soome kontserni Posti, mille koostööpartnerid on DHL Parcel Europe, DHL Freight Sweden, Posten Norge ja viimase tütarettevõte Bring.

“Tänu uuele koostöövormile muutub võrgustikku kuuluvate riikide vaheline pakivedu nüüd täiesti ühetaoliseks. Kõik võrku kuuluvad partnerid on oma tegevuse seadnud nii, et töö toimub harmooniliselt ja veebipoed saavad klientidele pakkuda senisest veelgi läbipaistvamaid ja usaldusväärsemaid tarneteenuseid. Näiteks saab lõppklient toote tagastada sama tarnemeetodi abil sõltumata sellest, kas pakk saadeti Baltikumist Saksamaale, Belgiasse või Rootsi,” ütleb kontserni Posti asepresident Jukka Rosenberg pakiveo- ja logistikateenuste alal.

Euroopa Komisjoni aruande kohaselt ei kasuta riikidevahelise e-kaubanduse kogupotentsiaali veel ligikaudu 70% Euroopa internetipoodidest. Uus partnerite võrk eemaldab Euroopa e-kaubanduse rahvusvahelistumise teelt kõik tõkked. Võrk katab kokku 43 000 teeninduspunkti ja teenindatava tööealise elanikkonna arv ületab 170 miljonit inimest.

“Võrk garanteerib usaldusväärse ja kiire tarne ning teeb rahvusvaheliste pakkide saatmise seni kasutusel olnud võimalustest oluliselt lihtsamaks. Tarneajad muutuvad mõistlikumateks osalevate riikide vahelise infovoo ühtlustamise tõttu. Lisaks on kõik partnerid nõustunud laiendama oma vastuvõtupunktide arvu ja tarnevõrku.” Itella Balti riikide pakipunktide võrk koosneb Rosenbergi sõnul aasta lõpuks 1200 punktist.

Riikidevaheline e-kaubandus on Põhjamaade tarbijate seas populaarne. Saksamaa on Põhjamaadesse e-kaubanduse kaupu importivate riikide seas suuruselt kolmas. Posti 1400 teeninduspunktist koosnev jaemüügivõrk on Soomes kõige ulatuslikum ning kontserni pakutavad pakkide vastuvõtmise võimalused kõige populaarsemad.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757