4. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Baltikal on uus müügi- ja turundusdirektor

Baltika Grupi uus müügi- ja turundusdirektor Kristel Sooaru
Foto: Baltika Grupp
2. mail 2016 alustas Baltika müügi- ja turundusdirektorina tööd Kristel Sooaru, kes on varasemalt töötanud ettevõtte erinevatel juhtivatel ametikohtadel 19 aastat, viimati oli ta meesterõivaste kollektsioonide juht ja enne seda Baltmani brändijuht.

Enne Baltikasse naasmist avastas ta moemaailma hulgikliendi ja jaekaubandusettvõtte vaatevinklist ning oli Tallinna Kaubamaja Grupi kingaäride – ABC King ja SHU kauplusekettide omanikfirma TKM King ostujuht.

Kristel vastutab Baltikas müügi- ja turundustegevuse eest kõigil kolmel ettevõtte jaeturul – Eestis, Lätis ja Leedus. Tema juhitud on ka hulgi- ja frantsiisimüügi suund, tänu millele on Baltika üks juhtivaid Eesti disaini eksportijaid – umbes 60% Baltikas loodud rõivaid müüakse väljapoole Eestit. Ühtlasi on tema rolliks arendada edasi Baltika moemärkide veebipoodi andmorefashion.com, millest tellitud rõivaid on võimalik tarnida 44 erinevasse riiki.

„Otsustasin Baltikasse naasta nende inimeste pärast, kes siin töötavad – neid ühendab usk Eesti moedisaini, kirglikkuse loomise osas, andekus, töökus ja kõigele lisaks suurepärane huumorimeel ning üksteise toetamine,“ ütles Kristel Sooaru. Ta lisas, et Baltika on lähipiirkonna unikaalne ettevõte, sest siin töötavad nii rõivaste ja brändide loojad, rõivaste valmistajad kui ka teenindajad, kes jagavad oma head nõu ja teadmisi meie poodides.

Sooaru sõnul oli otsus antud vastutusrikas töökoht vastu võtta ühelt poolt keeruline aga samas teisalt väga lihtne. „Moeäris ja rõivatööstuses tervikuna valitsevad hetkel keerulised ja huvitavad ajad. Meie kliendid on muutunud, tarbimine on muutunud ja ka me ise peame veelgi rohkem kohanema ning muutuma, et meie klientide ootustele ja vajadustele võimalikult hästi vastata,“ selgitas Sooaru. Täiendades, et see kõik on ühtviisi põnev ja keeruline, aga usk Eesti disaini, Eesti moeloojatesse ja eelkõige Baltikasse annavad alust arvata, et suudame oma kasumlikkust kasvatada.

Sooaru ütles, et ettepaneku Baltikasse tagasi tulla tegi Baltika Grupi juhatuse esimees Meelis Milder. „Pean Kristel Sooaru väga heaks valikuks, sest ta tunneb põhjalikult nii Baltika tegevusvaldkonna kui ka ettevõtte inimesi. Usun, et oleme ettevõttena tõestanud, et meie juhtide ja spetsialistide oskused ning võimed vastavad kõrgetele rahvusvahelistele nõuetele. Kõik, kes on siin end aja jooksul spetsialistina või juhina tippu töötanud, väärivad järgmist võimalust iga ettevõtte tipus, miks siis mitte meil Baltikas,“ ütles Milder.

Enne Kristel Sooaru töötas Baltika müügi- ja turundusdirektorina Kati Kusmin, kes lahkus ettevõttest 17. märts. 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757