Autor: Kaubandus.ee • 3. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pirita keskus saab restoranid, poe ja spordiklubi

Pirita keskus
Selle aasta sügisel Merivälja teel valmiv kaubanduskeskus toob Piritale uued teenused ja võimalused ning muudab linnaosa keskuse senisest atraktiivsemaks.

Keskuse esindaja Anneli Hirv selgitas tänasel sarikapeol, et hoone pinda on ligi 6500 ruutmeetrit ja keskust teenindab 120 parkimiskohta. „Hoones on kaks suurt ankurrentnikku. Esimesel korrusel saab taas olema toidupood ehk Rimi ja teisele korrusele tuleb spordisõprade rõõmuks Myfitness,“ sõnas Hirv.

Söögikohtade valik muutub piritalastele hoopis mitmekesisemaks, sest keskusesse tuleb kaks suuremat restorani koos mõnusate terrassidega. „Kokku saab uues keskuses olema kuus toidukohta, millest kolm on moodsad tänavatoidukohad, pakkudes näiteks burritosid, pitsasid ja muud,“ rääkis ta. Lisaks tekib tööle ja kooli kiirustajatele võimalus kiireks hommikusöögiks ning osta saab ahjusoojasid pagaritooteid.

Keskusest leiab tulevikus ka kalapoe, veini- ja gurmeepoe ja lillede-kingituste poe, tuleb apteek, keemiline puhastus, ilusalong, hambaravikabinetid ja loomakliinik. Laste ja lapsevanemate rõõmuks saab lõbusalt aega veeta ja sünnipäeva pidada 200-ruutmeetrises mängutoas. „Meie eesmärk on olnud luua meeldiva keskkonnaga ostu- ja ajaveetmiskoht, kus on võimalik teha oma igapäevased ostud, tulla koos pere või sõpradega sööma või sportima,“ võttis Hirv kokku keskuse olemuse.

 

Merivälja tee 24 hoones asus varem Pirita Linnaosa Valitsus. Eelmisel aastal vahetas linn hoone jõe ääres asuva renoveeritud Kloostri tee 6 hoone vastu. Pirita linnaosa vanem Tõnis Mölder ütles, et vahetuse üheks oluliseks eesmärgiks oligi leida linnaosa keskusele uus hingamine. „Kui mõtleme, milline nägi see maja välja varem ja kuidas see peatselt hakkab välja nägema, millised võimalused piritalastele avanevad, siis on hoonete vahetus olnud kahtlemata igati positiivne,“ leidis Mölder, kes rõõmustas, et hoone saab korda ja Pirita keskus saab viimaks esindusliku ilme.

 

Maja omanikud ja arhitekt Priit Kaljapulk on püüdnud säilitada hoone olemust ja leida võimalusi, et keskus harmoneeruks kõrvalseisvate hoonetega. Samuti on omanikud panustanud keskuse siseviimistlusse, mis saab olema tavapärasest ainulaadsem ja annab klientidele loodetavasti edasi mõnusa, Piritale omase atmosfääri. Sisearhitektideks on JANKEN Wisespace. Keskust ehitab Messiehitus.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757