Autor: Kaubandus.ee • 22. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Itella kasvatas pakimahtu kolmandiku võrra

Itella SmartPOSTi müügi- ja turundusjuht Alice Rahkema.
Foto: Toomas Volmer
Itella SmartPOSTi pakimahud kasvasid tänavu esimesel poolaastal võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 30%. Kõikidest saadetistest ligi poole ehk 40 % moodustavad esmakordselt XS-suuruses pisipakid ja maksikirjad.

“Pakimahtude kasvu toetab trend, et varasemast enam saadetakse pakiautomaatidega just pisipakke. Kui aasta tagasi moodustasid XS-mõõdus pakid kogu mahust alla 30%, siis õige pea juba poole kõikidest pakkidest,” ütles Itella SmartPOSTi müügi- ja turundusjuht Alice Rahkema pressiteates.

TNS Emori uuringu kohaselt kasvas eraisikute postipakiturg Eestis viimase aastaga rekordilised 37%. “Kui selle numbri taga olid ennekõike Hiinast tulevad pakid, siis meie esimese poolaasta tulemused näitavad, et ka Eesti-siseste saadetiste arv kasvab. See on positiivne uudis kohalikele e-kaupmeestele,” lisas Rahkema.

Itella SmartPOST OÜ on osa Posti Grupist, mis pakub kaupade- ja informatsioonivoogude korraldamise lahendusi. Grupp tegutseb kirjade, informatsiooni ja kaupade logistika valdkonnas Põhja- ja Kesk-Euroopas ning Venemaal. Itella SmartPOSTil on Eestis 87 pakiautomaati.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757