Autor: Kaubandus.ee • 14. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E-smaspäeval osaleb rekordarv veebipoode!

Foto: E-kaupmeeste Liit
Täna toimub neljandat korda Eesti suurim e-ostlemise päev ehk E-smaspäev, kus erinevad veebipoed teevad klientidele ahvatlevaid hinnapakkumisi ja kostitavad tasuta tarnega.

E-smaspäeva eesmärk on pakkuda tarbijatele 24 tunni jooksul veebipoodides eriti häid soodustusi ja seeläbi suurendada Eesti e-poodide tuntust. Pakkumised on kuvatud 14. novembri südaööst 15. novembri südaööni. Tänases kampaanias osaleb rekordiliselt 160 e-poodi, nende seas nii tuntud tegijaid kui äsja uksed avanud e-poode.

E-smaspäeva idee autorid on Silver Hage ja Matthias Vutt ning esmakordselt toimus E-smaspäev 10. novembril 2014. aastal. „E-smaspäeval pakuvad väga paljud Eesti e-kauplejaid tarbijatele laialdaselt sooduspakkumisi ja tasuta transporti, mis muudavad e-ostlemise veelgi mugavamaks ja atraktiivsemaks,“ selgitas Hage. 2015. aasta novembris oli E-smaspäeval osalevate e-poodide hinnanguline päeva läbimüük kuni miljon eurot. Maksimaalne e-poe läbimüük oli E-smaspäeval üle 96 000 euro, müügikäibe mediaan oli 1091 eurot. E-smaspäev kasvatas oluliselt e-poodide külastatavust (mediaan +97% võrreldes nädal varasema esmaspäevaga), maksimaalne külastatavuse kasv oli +2000%. Läbi mobiilsete seadmete tuli keskmiselt 18% e-poodide kogukäibest.

E-kaubanduse Liidu juht Signe Kõiv rõõmustas, et kampaania on nii e-kauplejate kui tarbijate poolt hästi vastu võetud ja kogub üha enam populaarsust. "Külastajate hinnangul on tegemist hea algatusega, mis aitab avastada uusi kodumaiseid e-poode ning säästa nii hindadelt kui postikulult," lisas Kõiv. 

E-smaspäev toimub iga aasta novembrikuu teisel esmaspäeval. Kampaania korraldaja on Eesti E-kaubanduse Liit, mis ühendab enam kui 180 e-kauplejat ja teenusepakkujat.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070