Autor: Olavi Teppan • 16. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA tarbijate kindlustunne püsib kõrgel

Foto: EPA
Michigani ülikooli avaldatav tarbijate kindlustunde indeks väljendab ameeriklaste usku värske majanduspoliitikaga kaasnevasse kasvu.

Tarbijate kindlustunde indeks oli jaanuaris 98,1 punkti ehk praktiliselt samal tasemel kui lõppenud aasta detsembris, kui indeksi näiduks mõõdeti viimase 12 aasta kõrgeim 98,2 punkti. Jaanuari indeksi näit vastas analüütikute ootustele, vahendab Bloomberg.

Tulemus näitab, et meeleolud püsivad pärast novembrikuised presidendivalimisi USAs optimistlikud. Eraisikud ja äriühingud peavad endiselt tõenäoliseks, et maksumuudatused ja riigi vähesem sekkumine majandusellu parandavad tööhõivet ja aitavad kaasa palgatõusule.

Samal ajal ilmnes uuringust, et märkimisväärne osa vastanutest hindab uue valitsuse poliitika tõenäolist mõju negatiivseks.

„Need kardinaalselt lahknevad arvamused näitavad, et aasta jooksul on oodata kas tugevat kasvu või hoopistükkis majanduskriisi,“ märkis pressiteates tarbijauuringute juht Richard Curtin. „Kuna kumbki äärmus pole tõenäoline, võib peatselt oodata mõõdukamaid meeleolusid, mille trend sõltub juba Trumpi saja esimese valitsuspäeva tegelikest muutustest.“

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700