Autor: Mait Kraun • 18. jaanuar 2017

Toimus tubakamaailma megatehing

Autor: EPA

Kaks maailma suurimat sigaretitootjat otsustasid liituda, vahendab CNN Money.

British American Tobacco teatas teisipäeval, et nad on nõus maksma suuruselt teise tubakatootja Reynolds Americani eest 49,4 miljardit dollarit.

Need kaks suurfirmat omavad väga palju populaarseid sigaretibrände, mille hulka kuuluvad näiteks Pall Mall, Camel ja Newport. Kui need kaks ettevõtet liituvad, tekib maailma suurim börsil noteeritud tubakafirma (kui arvestada müügitulu ja tegevuskasumit), selgub BATi andmetest.

British American Tobacco käes on juba praegu 42 protsenti Reynoldsi aktsiatest. Oktoobris pakkus ettevõte ülejäänud 58protsendi eest 47 miljardit dollarit. Reynoldsi juhtkond sellega nõus ei olnud ning hinda tuli tõsta.

Ettevõte pakkus nüüd ühe Reynoldsi aktsia eest 59,64 dollarit – see on 26 protsendi võrra kõrgem kui Reynoldsi aktsiahind enne oktoobrikuu pakkumist. Kui aktsionärid ja regulaatorid tehingu heaks kiidavad, siis peaks ettevõtted liituma selle aasta kolmandas kvartalis.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700