Autor: Mait Kraun • 18. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toimus tubakamaailma megatehing

Foto: EPA
Kaks maailma suurimat sigaretitootjat otsustasid liituda, vahendab CNN Money.

British American Tobacco teatas teisipäeval, et nad on nõus maksma suuruselt teise tubakatootja Reynolds Americani eest 49,4 miljardit dollarit.

Need kaks suurfirmat omavad väga palju populaarseid sigaretibrände, mille hulka kuuluvad näiteks Pall Mall, Camel ja Newport. Kui need kaks ettevõtet liituvad, tekib maailma suurim börsil noteeritud tubakafirma (kui arvestada müügitulu ja tegevuskasumit), selgub BATi andmetest.

British American Tobacco käes on juba praegu 42 protsenti Reynoldsi aktsiatest. Oktoobris pakkus ettevõte ülejäänud 58protsendi eest 47 miljardit dollarit. Reynoldsi juhtkond sellega nõus ei olnud ning hinda tuli tõsta.

Ettevõte pakkus nüüd ühe Reynoldsi aktsia eest 59,64 dollarit – see on 26 protsendi võrra kõrgem kui Reynoldsi aktsiahind enne oktoobrikuu pakkumist. Kui aktsionärid ja regulaatorid tehingu heaks kiidavad, siis peaks ettevõtted liituma selle aasta kolmandas kvartalis.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757