30. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Solaris Keskus läbib põhjaliku uuenduskuuri

Solarise Keskus läbib põhjaliku uuenduskuuri
Foto: KAMP Arhitektid
Tänasest algavad Tallinnas Solaris Keskuses ümberehitustööd, millega saab kogu keskus uue valgusküllase ja põhjamaise siseilme.

Ümberehituse esimeses etapis saab värske ilme keskuse esimene korrus ning seetõttu on alates 30. jaanuarist suletud Rävala puiestee poolne koridor ning kauplused. Samal ajal on Rävala puiestee sissekäigu poolt endiselt tagatud ligipääs teisele korrusele, kus asuvad nii kino, raamatupood kui ka mitmed söögikohad.

Kauplused Fotoluks, Women Secret, Pärl ja Shoe Shop avavad taas uksed 26. veebruaril 2017.

Toidukoht Burrito avab uksed 22. veebruaril.

Suurim Eesti kosmeetika kauplus Pillerkaar avab taas uksed 15. aprillil. 

Esimese korruse renoveerimistööd keskuse üldpindadel valmivad 2017. aasta sügiseks

Kaupluste ja restoranide metalsed võred asendatakse läbipaistvate vitriinakendega ning kogu keskus saab helge ja skandinaavialiku sisekujunduse.

Alates 2009. aastast on Solaris Keskus võõrustanud enam kui 50 miljonit külastajat.

Solaris Keskuse uued ruumilahendused on loonud arhitektuuribüroo KAMP Arhitektid. “Iga hoone väsib ajas nii moraalselt kui ka füüsiliselt – eriti kui sellest käib aastas läbi ligi üheksa miljonit inimest nagu Solarises,” põhjendas arhitekt Jan Skolimowski vajadust uuenduskuuriks ning lisas, sellise hoone puhul tuleb silmas pidada ka kasutatavate materjalide vastupidavust, turvalisust ning muid tehnilisi ja visuaalseid detaile, mis kaubanduskeskuse külastamise meeldivaks muudavad.

Skolimowski sõnul saab keskuse värvilahendus olema selge, põhjamaine ja maitsekas. “Lisaks luuakse senisest selgem viidagraafika ja infosüsteem, et inimeste liikumine majas mugavamaks ja meeldivamaks muuta,” märkis ta, kelle hinnangul pakuvad just sellised terviklikud lahendused endiselt selget eelist näiteks internetis ostlemise ees.

Solaris Keskuse tegevjuhi Rauno Miljandi sõnul alustati muudatustega keskuse siselogistikas juba eelmisel suvel, mil ehitati uued trepid. “Tegemist on pikaajalise protsessiga, mille esimene etapp ehk kogu esimese korruse renoveerimine jõuab lõpule 2017. aasta sügisel,” selgitas Miljand ning lisas, et juba praegu planeeritakse töid ka ülemistel korrustel ning parklas. “Soovime, et kesklinna ühes olulisemas sõlmpunktis asuv kaubanduskeskus oleks ühelt poolt nii mugav ostlemiskoht kui ka meelelahutus- ja kultuurikeskus, kus nautida kino- ja kontserdielamusi.”

Foto: KAMP Arhitektid
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757